Avilta uudet, tiukat koronarajoitukset Kanta-Hämeen alueelle – osaan tiloista helpotusta koronapassilla, katso missä sitä voisi käyttää

Kanta-Hämeeseen tulee uusia koronarajoituksia, joiden mukaan asiakastiloissa on voitava välttää lähikontaktien aiheuttamaa tartuntariskiä.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös koskee Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella asiakas- ja yleisötilojen käyttöä.

Tilojen käytöstä vastaavien toimijoiden on järjestettävä toiminta niin, että lähikontaktien aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä.

Vaihtoehtona rajoituksille ns. vapaa-ajan virkistystiloissa on koronapassi.

Päätös on voimassa joulukuun loppuun saakka, ja se koskee laajasti erilaisia asiakas- ja yleisötiloja, esimerkiksi kauppoja, urheilutiloja, kirjastoja, museoita ja teattereita.

– Tilojen käyttöä koskevalla määräyksellä halutaan varmistaa osallistujien terveysturvallisuus. Esimerkiksi kuntosalin ylläpitäjä voi ehkäistä lähikontaktin aiheuttamaa tartuntariskiä rajaamalla tilan osallistujamäärää. Tietyn mittaisia turvavälejä ei kuitenkaan edellytetä, sanoo tiedotteessa ylitarkastaja Oona Mölsä Etelä-Suomen aluehallintovirastosta.

Tilan käytöstä vastaava toimija voi siis itse määritellä toimet, joilla lähikontaktien aiheuttamaa tartuntariskiä ehkäistään. Toimet täytyy kirjata suunnitelmaan, joka on pidettävä asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien nähtävillä.

Jos toimija edellyttää asiakkailta ja toimintaan osallistuvilta koronapassia rajoitusten vaihtoehtona, myös tieto siitä tulee kirjata suunnitelmaan.

Päätös koskee asiakasmäärästä riippumatta urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistystoimintaan käytettyjä tiloja, kuten kuntosaleja, sisäliikuntatiloja ja yleisiä saunoja.

Muiden tilojen osalta päätöstä on noudatettava, jos kyseessä on yli 10 henkilön sisätila tai yli 50 henkilön ulkotila.

Päätöksen mukaan koronapassin voi ottaa käyttöön seuraavissa, lähtökohtaisesti vapaa-ajalla virkistystarkoituksessa käytettävissä tiloissa:

– yleisötilaisuuksiin käytettävät sisä- ja ulkotilat.

– kuntosalit ja muut urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisäliikuntatilat.

– yleiset saunat sekä uimahallien, maauimaloiden ja kylpylöiden allastilat sekä niiden välittömässä yhteydessä tai läheisyydessä olevat pukuhuonetilat.

– tanssipaikat sekä kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin tai muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat.

– huvi- ja teemapuistot, tivolit sekä eläintarhojen sisätilat.

– sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat.

– museot, näyttelytilat ja muut vastaavat kulttuuritilat.

Tiedotteen mukaan Koronapassia ei voi ottaa käyttöön rajoitusten vaihtoehtona sellaisissa tiloissa, jotka ovat tavanomaisen elämän tai lakisääteisten oikeuksien kannalta olennaisia, esimerkiksi apteekeissa, vähittäiskaupoissa, posteissa, huoltoasemilla tai kirjastoissa.

Tilojen käyttöä koskeva määräys koskee myös esimerkiksi lasten ja nuorten harrastustoimintaa. Päätös ei kuitenkaan estä harrastamista.

Kaksi menehtyi koronaan Kanta-Hämeessä – Esiintyy Riihimäen seudulla "erittäin runsaasti"

Rajoitukset kasvattavat ruoan verkkokauppaa – Keräysteho on verkkokauppatiimin tärkein ominaisuus

Koronatestaus ja -jäljitys ovat ruuhkautuneet Riihimäen seudulla – myös puhelinpalvelu on helisemässä: "Tautia on liikkeellä valtavasti"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut