Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Uudet, tiukemmat koronarajoitukset voimaan Keusoten alueella lauantaina – koronapassista apua tilaisuuksien järjestäjille

Keusoten alueella otetaan huomenna lauantaina käyttöön uudet koronarajoitukset. Kuvituskuva. Outi Paappanen

Jari Halme

Keusoten alueella otetaan huomenna lauantaina käyttöön uudet koronarajoitukset.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt päätöksen yleisötilaisuuksien rajoittamisesta Uudellamaalla.

Aluehallintovirasto kieltää kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä.

– Rajoituksen vaihtoehtona tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, Keusote muistuttaa tiedotteessaan.

Päätös on voimassa vuoden loppuun saakka.

Aluehallintovirasto velvoittaa laajasti toimijoita järjestämään tilojen käytön siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä.

– Toimija voi toteuttaa velvoitteensa asiakasmäärää rajoittamalla, asiakaspaikka- tai tilajärjestelyin taikka muulla toimintansa erityispiirteet huomioon ottavalla tavalla.

– Tietyissä tilanteissa rajoituksen vaihtoehtona toiminnan järjestäjä voi ottaa koronapassin käyttöön 16-vuotiaille ja sitä vanhemmille asiakkaille, kuten muun muassa yleisötilaisuuksissa, ravitsemusliikkeissä, kuntosaleilla, urheiluun ja liikuntaan käytettävissä tiloissa, uimahalleissa, tanssipaikoissa, sisäleikkipaikoissa ja kulttuuritiloissa, Keusote tiedottaa.

Keusoten mukaan tiloista vastaavan ja niitä toiminnassaan käyttävän toimijan on laadittava kirjallinen suunnitelma siitä, miten se toteuttaa päätöksessä asetetut velvollisuudet ja rajoitukset.

– Suunnitelma on pyynnöstä esitettävä kunnalle, kuntayhtymälle tai aluehallintovirastolle ja pidettävä asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien nähtävillä, Keusote tiedottaa.

Hyria päätti uusista koronatoimista – Lähitapaamiset siirtyvät tai peruuntuvat, useita positiivisia testituloksia

Pandemiaryhmä haluaa vielä tiukemmat rajoitukset Kanta-Hämeeseen – "Tilannekuva oli vanhentunut"

Koronatodistuksen saa myös ilman älylaitetta – tulostetaan paperille

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut