Näköislehdessä tänään | Arkkipiispa Leo luki runokirjat kuunneltavaan muotoon – karjalan kielen vaalija haluaa runojensa olevan myös oppimateriaalia

Äänikirja: Suomen ortodoksisen kirkon johtaja arkkipiispa Leo on lukenut kaikki viime vuosikymmenellä kirjoittamaansa kymmenen runokirjaa äänikirjoiksi. Taustalla on niin sivistävä kuin syventäväkin syy.

Koko ikänsä suomen ja karjalan kieltä vaalineen arkkipiispan kirjoissa tekstit ovat kahdella kielellä: suomeksi ja karjalan kielellä.

– Ne ovat runouden lisäksi oppimateriaalia. Niistä voi ilman sanakirjaakin opetella kieliä suuntaan tai toiseen, hän kertoo.

Kulttuuri: Jukka-Pekka Valkeapään seuraavalta ohjaustyöltä Hetki lyö voidaan odottaa jotain epätavallista suomalaisen elokuvan tyylikentässä. Valkeapää kertoo tekevänsä henkilövetoista rikostarinaa, jossa ei vältytä tragikoomisilta aineksilta.

Matkailu: Speyerin tekniikan museossa on nähtävillä runsaasti erilaisia menopelejä. Esillä on muun muassa Euroopan suurin avaruusnäyttely. Korona-aikana vierailua varten on rekisteröidyttävä etukäteen.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Aamupostin tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Aamupostin verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut