Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Pandemiaryhmä haluaa vielä tiukemmat rajoitukset Kanta-Hämeeseen – "Tilannekuva oli vanhentunut"

Kanta-Hämeen maakunnallinen pandemiaryhmä toivoo aluehallintovirastolta tiukempia rajoituksia kuin mitä avi torstaina päätti. Ella Karttunen

Petri Lyy

Kanta-Hämeen maakunnallinen pandemiaryhmä pyytää Etelä-Suomen aluehallintovirastolta kiireellisesti uusia, laajempia koronarajoituksia.

Avi päätti torstaina rajoituksista, joiden mukaan koronapassittomassa yleisötilaisuudessa saa olla enintään 50 henkeä. Maakuntaryhmän mielestä rajan tulisi olla 20 henkilössä.

Keusote sai päätöksen: Yli 20 hengen tilaisuudet on kielletty, jos ovella ei kysytä koronapassia – Ilmaantuvuus on pompannut Hyvinkäällä

50 hengen rajaus perustuu maakuntaryhmän 25.11. tekemään tilannearvioon, joka on jo vanhentunut.

Tuore tilannearvio on tämän viikon torstailta eli samalta päivältä jolloin avi teki uusimman päätöksensä.

Tartuntojen ilmaantuvuus on maakuntaryhmän puheenjohtajan, johtajaylilääkäri Sally Leskisen mukaan nyt ennätyksellisellä tasolla, 256 tartuntaa/100 000 asukasta.

– Nykyisellä ilmaantuvuudella sairaalahoitoon päätyy noin yksi potilas päivässä. Joulun ajalle ennuste näyttää 12–14 potilasta keskussairaalaan, joista 3–4 tehohoitoon, Leskinen toteaa.

– Kanta-Hämeessä perustason terveydenhuolto ja erikoissairaanhoito ovat ajautumassa vaikeaan kriisiin ja välittömään potilasturvallisuuden, jäljitystoiminnan ja hoidon saatavuuden vaarantumiseen.

Maakuntaryhmän alueelliset terveydenhuoltoviranomaiset esittivät torstain kokouksessaan yksimielisesti aville kiireellisen pyynnön tehdä edellistä laajemmat päätökset välittömästi.

Maakuntaryhmä pyytää väestöä osallistumaan torjuntatoimiin epidemian kasvun rajoittamiseksi.

– Yksilöiden valinnat ja toimet ovat lopulta kuitenkin kaikkia viranomaispäätöksiäkin merkityksellisimmässä roolissa, Leskinen sanoo maakuntaryhmän tiedotteessa.

– Kaikkien ylimääräisten kontaktien vähentäminen, omasta rokotussuojasta huolehtiminen, huolellinen käsihygienia ja ruuhkatilanteissa maskien käyttö ovat samoja, tuttuja ja tehokkaita toimia, joilla tilannetta on otettu haltuun aiemminkin.

Koronatilanne uhkaa terveydenhoitoa Kanta-Hämeessä – 1 potilas lisää teholle pakottaisi sulkemaan 1–2 leikkaussalia

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut