Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Näköislehdessä tänään: "Tunnepohjaiset pikaratkaisut vievät ojasta allikkoon" – rahankäytössä valmentava Jenna Mattila näkee työssään sen, ettei kuluja osata hallita

Budjetti: Jenna Mattila oppi jo lapsena, että jos haluaa jotakin ylimääräistä, raha pitää tienata itse. Hän oppi säästäväiseksi ja sai rahan poikimaan sijoittamalla jo kotiäitivuosina. Työterveyshoitajan ammatti on vaihtunut taloudellisen hyvinvoinnin valmentajaksi.

Mattilan asiakkaista monilla on tuloja, mutta kuluja ei osata hallita.

– Taloudellisessa stressitilassa ihminen ei välttämättä kykene näkemään kokonaiskuvaa. Tunnepohjaiset pikaratkaisut vievät ojasta allikkoon. Jos mukaan tulee häpeä, ihminen työntää helposti pään pensaaseen.

Uutiset: Ruokakauppojen sushi-ilmiö on osa laajempaa trendiä, jossa kuluttajat haluavat ravintolamaisia tuotteita ja palveluita ruokakaupasta. Puhutaan niin sanotusta grocerant-ilmiöstä.

– Ruokakauppojen ja ravintoloiden raja-aidat hälvenevät ja toimijat liukuvat toistensa päälle, S-ryhmän päivittäistavarakaupan myyntijohtaja Antti Oksa kuvailee.

Perheet: Kotien ruokapöydät saattavat ajoittain muistuttaa taistelutannerta. Miten ruokailutilanteita voi rauhoittaa lapsiperheissä?

Kaikki lähtee Itä-Suomen yliopiston projektitutkijan Aija Laitisen mukaan vanhemman omasta ruokasuhteesta.

Asuminen: Puunpolton haitallisia pienhiukkasia voidaan napata sähköisesti jo tulipesässä. –Suodatinlaitteet saattavat tulla jossain vaiheessa standardiksi takkoihin, toteaa aiheesta väitellyt Heikki Suhonen.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Aamupostin tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Aamupostin verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!

Kommentoi

Mainos: Aamuposti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut