Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Päivä Paloasemalla -tapahtumia vietetään lauantaina Hyvinkäällä kahden palokunnan voimin

Tapahtuma: Paloturvallisuusviikon päätapahtumassa panostetaan elämyksellisyyteen ja terveysturvallisuuteen.

Alkusammutus on ollut yksi suosituista tehtävistä Päivä paloasemalla -tapahtumassa. Kuva on Hyvinkään VPK:n tempauksesta vuodelta 2017. Hyvinkään VPK

Päivä Paloasemalla -tapahtumaa vietetään lauantaina 27.11. noin 200 paloasemalla eri puolilla Suomea. Hyvinkäällä tapahtumapaikkoja on kaksi: Hyvinkään vpk Kalevankatu 10 B:ssä (klo 11–14) sekä Hyvinkään Konepajan tpk Pajatie 8:ssa (klo 10–14). Riihimäellä, Lopella ja Hausjärvellä tapahtumaa ei tänä vuonna ole.

Koko perheelle suunnatuissa tapahtumissa viihdytään ja opitaan elämyksellisesti paloturvallisuustaitoja. Paloturvallisuusviikkoa vietetään 27.11.–3.12.

– Paloturvallisuuteen päästään paloasemilla tutustumaan ihan kädestä pitäen. Niin aikuiset kuin lapsetkin voiva harjoitella paloturvallisuustaitoja käytännössä ja kartuttaa paloturvallisuustietojaan, kertoo kampanjakoordinaattori Marjo Rinne Suomen Pelastusalan Keskusjärjestöstä.

Koronatilanteen vuoksi kaikki halukkaat paloasemat eivät valitettavasti voi avata oviaan yleisölle. Tapahtumissa terveysturvallisuus huomioidaan erityisen huolellisesti.

– Tapahtumissa pyritään huomioimaan osallistujien väliset turvavälit, osallistujilla on mahdollisuus desinfioida käsiään ja erilaisia pintoja puhdistetaan tehostetusti. Tapahtumaan saa osallistua vain terveenä, Rinne muistuttaa.

20.11.–3.12. auki oleva virtuaalipaloasema tarjoaa kaikille mahdollisuuden kokea Päivä Paloasemalla virtuaalisesti.

Paloturvallisuusviikon teema on läheisten, ja erityisesti ikäihmisten, paloturvallisuudesta välittäminen.

– Isovanhempia ei välttämättä voi ottaa mukaan tapahtumaan, mutta tapahtuman jälkeen voi esimerkiksi auttaa mummoa ja tarkistaa hänen puolestaan, että palovaroittimien paristoissa on vielä virtaa, Rinne ehdottaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut