Tarjolla konsertin verran lasten jouluiloa – Hyvinkäänkylän Puhallinorkesteri ja Hyvinkään musiikkiluokat esiintyvät Hyvinkääsalissa

Joulumusiikki: Terveisiä joulupukin pajasta -esitys kokoaa 170 soittajaa ja laulajaa.

Hyvinkääsalissa kajahtaa ”Terveisiä joulupukin pajasta”, kun konserttisalin estradin valtaavat Hyvinkäänkylän Puhallinorkesteri ja Hyvinkään musiikkiluokkien oppilaat – kaikkiaan 170 soittajaa ja laulajaa.

Perinteikkään joulukonsertin tarkoituksena on tartuttaa lasten jouluilo kaikille kuulijoille kotiin viemiseksi.

– Konsertin ohjelmistossa on reipasta joulumieltä tuovia kappaleita, kuten Petteri Punakuono, Kulkuset ja Rekiretki. Jokainen luokka on saanut valita 1–2 kappaletta, jotka he haluavat esittää. Lisäksi on yhteisnumeroita, Hyvinkäänkylän Puhallinorkesterin kapellimestari Jukka Palonen kertoo.

Reipas ja iloinen musiikki sopii Palosen mukaan myös puhallinorkesterille.

– Puhallinorkesterin sointi on lähtökohtaisesti iloista ja raikasta. Ja kun ollaan suu messingillä, sopii siihen tämäntyyppinen juttu.

Palosen mukaan parasta Terveisiä joulupukin pajasta -konserteissa on konserttien lämmin tunnelma.

Levylle on haettu vähän erilaisempia kappaleita.

Hauskaksi tilaisuuden tekee myös se, että koko kööri on koko ajan yhdessä lavalla.

– Tapahtuma on yhteisöllinen. Tulee fiilis, että ollaan yhtä musiikkiperhettä.

Terveisiä joulupukin pajasta -joulukonsertteja on järjestetty jo useiden vuosien ajan.

Palosen mukaan puhallinorkesterin ja musiikkiluokkien välinen yhteistyö on luontevaa. Vuodesta 2003 Hyvinkäänkylän Puhallinorkesteria johtanut Palonen on toiminut yli 30 vuoden ajan Hausjärven yläasteen ja lukion musiikinlehtorina.

Palosen mukaan yhteistyö on myös järkevää.

Jokaisen luokan ei tarvitse tehdä omaa joulukonserttia. Voidaan tehdä se yhdessä ja saada näin paljon suurempi tapahtuma.

– Lapsille on iso ja hieno asia päästä esiintymään Hyvinkääsaliin – oikeaan konserttisaliin oikealle konserttiyleisölle.

Hyvinkään musiikkiluokat ovat julkaisseet tänä syksynä myös joululevyn ”Sävelet tuokoon joulun”.

– Ensimmäiset äänitykset tehtiin kouluilla viime keväänä, loput tänä syksynä.

Mukana on ollut musiikin ammattilaisia, muun muassa Mauno Oikarinen, Pasi Jääskeläinen ja Sami Kujala. Rocktehdas on tukenut aktiivisesti produktiota.

Levyn kappalevalinnat ovat opettajat Noora Vuorenmaa, Sini Usmi, Sanna Raivio, Sari Toivonen ja Maija Lindström tehneet yhdessä luokkiensa kanssa.

– Levylle on haettu vähän erilaisempia kappaleita, ei ihan niitä ilmeisimpiä. Levyn nimikkokappaleen on säveltänyt ja sanoittanut musiikinopettaja Sini Usmi.

Joulukonsertti

Terveisiä joulupukin pajasta

Hyvinkäänkylän Puhallinorkesteri sekä Hyvinkään Aseman koulun ja Pohjoispuiston koulun musiikkiluokat järjestävät Terveisiä joulupukin pajasta -joulukonsertin Hyvinkääsalissa (Kauppatori 1) sunnuntaina 28.11. kello 16.

Laulusolistina on Anna Kinnunen.

Konsertissa julkaistaan myös Hyvinkään musiikkiluokkien joululevy ”Sävelet tuokoon joulun”.

Levyä on myynnissä käteisellä konsertin väliajalla.

Etusivulla nyt

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut