Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Tekninen johtaja pyytää anteeksi Tiilenpuiston lähitalojen asukkailta – "Talousmetsistä ei oikein löydy sopivia..."

Tällä paikalla kasvoi hetki sitten komea kuusi, joka näkyi Maarit Kosken pihalle. Nyt se on Hyvinkään kirjastoaukiolla. Ari Peltonen

Silja Kononen

Hyvinkään kaupungin tekninen johtaja Miika Kantola vastasi perjantaina Aamupostille, että suuttumusta herättäneen Tiilenpuiston joulukuusen kaatamisesta päätti "viheralueiden palveluiden operatiivinen johto".

Kantola kuitenkin lähetti itse vastaukset Aamupostin kysymyksiin. Hän toimii tällä hetkellä puistoasioissa esimiehenä, sillä kaupunginpuutarhurin paikan täyttäminen on kesken.

Kyseinen kuusi valikoitui tänä vuonna kirjastoaukion joulukuuseksi, koska se täytti ulkoiset kriteerit ja oli helposti kuljetettavissa, toisin kuin syrjäiset metsän puut.

Kantolan mukaan Hyvinkäällä ei enää löydy kaupungin omista talousmetsistä sopivia kuusia.

– Sopivan ikäisiä ja kokoisia kuusia ei juurikaan enää ole kaupungin metsissä sellaisissa paikoissa, joihin pääsee myös puun hakemaan sitä vaurioittamatta.

Hyvinkään kaupunki ei kysynyt lähitalojen asukkaiden mielipidettä asiaan.

– Yleensä on kysytty mielipidettä, jos kuusi on ollut selvästi yhden asukkaan talon välittömässä läheisyydessä.

Toisinaan tilanne on sellainen, että asukkaat toivovat, että kaupunki poistaa suuren kuusen pihasta. Tällöin molemmat voittavat.

Kiukkuista palautetta kuusien kaadosta hän muistaa tulleen kerran tai pari aiemmin. Nummenkärjen asukkaille hänellä on terveiset:

– Anteeksi.

Tiilenpuistoa talkoilla raivanneet asukkaat toivoivat, että kaupunki vuorostaan kunnostaisi ränsistynyttä puistoa sekä sen viereistä lampea. Etenkin nyt, kun puistosta vietiin ainoa puu, jota asukkaat pitivät kauniina.

Kaupungilta ei herunut lupausta tähän hätään.

– Tällä hetkellä ei ole siitä suunnitelmia, Kantola totesi.

Kaupunki on parasta aikaa rekrytoimassa uutta kaupunginpuutarhuria, joka saa johdettavakseen viheralueiden palvelut.

Uutista joulukuusesta luettiin Aamupostin verkkolehdestä ahkerasti ja myös kommentoitiin. Verkossa ehdotettiin, että kaupunki luopuisi kokonaan kuusenhausta ja istuttaisi kirjastoaukiolle puuntaimen, jonka kasvua kaupunkilaiset voisivat seurata. Muutaman kymmenen vuoden päästä koko kuusenkuljetustraditio voitaisiin lopettaa.

Kantola kertoi, että kaupunkiorganisaatiossa on mietitty "aika varovasti" myös joulukuusesta luopumista. Se on kuitenkin monen mielestä yhä tärkeä jouluntuoja kaupunkikuvassa.

Täysin poissuljettu ajatus ei ole myöskään ostokuusi, Kantola sanoi.

Kommentoi

Mainos: Aamuposti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut