Musiikki | Iloa ja valoa Kunnan Poikien sävelin – tällä kerralla kaikelle kansalle

Kunnan Pojat esiintyvät Oitin yläkoululla.

Viimeisen kolmen vuoden aikana 561 keikkaa tehnyt Kunnan Pojat järjestää odotetun keikan. Tällä kerralla kokoonpanoa pääsee nimittäin kuulemaan ja näkemään kuka tahansa.

– Vain muutama tekemistämme keikoista on ollut julkisia. Toivottavasti keikastamme pidetään ja voimme tuoda iloa ja valoa pimeään syksyyn, bändin laulaja-basisti Timo Aalto sanoo.

Lähiseudun kuntien kanssa yhteistyötä tekevä Kunnan Pojat perustettiin aikoinaan viemään musiikillisia elämyksiä niille, joilla ei ole mahdollisuutta päästä musiikin ääreen, jotka jäävät kulttuuriin katveeseen. Bändi on soittanut niin vanhusten palvelutaloissa, sairaaloiden vuodeosastoilla kuin päihde- ja mielenterveyskuntoutujien asuntoloissa.

– Nyt toivommekin, että kyseisten ryhmien omaiset pääsisivät kuuntelemaan meidän musiikkiamme. Toki toivotamme myös kaikki muut tervetulleeksi, Aalto sanoo.

Kunnan Pojissa on useita vuosikymmeniä musiikin ammattilaisina toimineita, joten kokemusta löytyy. Silti viime vuosien konsertit ovat päässeet yllättämään täysin nämä pitkän linjan konkarit.

– Kenelläkään meistä ei ole ollut tällaista yleisöä ennen. Keikoilla näkee koko tunnekirjon surusta iloon. Siinä liikuttuu itsekin. Tämä on ollut silmiä avaava kokemus, bändin laulaja-soolokitaristi Seppo Silasviita kuvailee.

Rivakassa päästään aina rokkaamaan.

Hyvä mieli on ollut polttomoottorina toiminnalle, joka on ollut osin raskastakin. Pahimmillaan tai parhaimmillaan keikkoja on ollut viisikin saman päivän aikana, mikä on tiennyt melkoista roudausrumbaa. Silti hommaan ei olla kyllästytty.

Esitettävät kappaleet mietitään yksissä tuumin. Ohjelmisto valikoituu täysin yleisön mukaan. Pääosin ohjelmisto sijoittuu 1950–1970-luvuille. Joukossa on tanssimusiikkia, iskemää, rautalankaa.

– Mitä soitamme, riippuu paljon paikasta. Palvelutaloissa halutaan erilaista musiikkia kuin päihdekuntoutujien asuntoloissa, ja Rivakassa päästään aina rokkaamaan. Heidän bileissään on mahdoton meininki, bändin laulaja-rumpali Jukka Laakso kertoo.

Tulevalla julkisella keikalla kuullaan niitä toivotumpia kappaleita sekä tietenkin syksyllä 2020 julkaistun albumin antia.

– Ensimmäinen levylle päätynyt äänitys oli Minun kultani kaunis on -kappale, joka äänitettiin Lopella saunamökissä keväällä 2019. Kappaleesta teimme myös ensimmäisen videomme, joka löytyy YouTubesta, Aalto kertoo.

Laakso kuvaillee videota tyyliltään Beatlesin ja Monty Pythonin yhdistelmäksi.

– Huumori sopii meille.

Albumin avausraita ”Avaa sydämesi mulle” oli 35 viikkoa Tätä Suomi tanssii -listalla, parhaimmillaan neljäntenä. Kappale voitti myös Järviradion kuuntelijakilpailun.

Kunnan Pojat

Oitin yläkoululla

Kunnan Pojat esiintyvät Oitin yläkoululla (Vartiomäentie 2, Hausjärvi) sunnuntaina 21. marraskuuta. Konsertti alkaa klo 14 (ovet aukeavat klo 13.15). Konserttiin on enää muutamia hajapaikkoja. Ennakkovarausten määrä on yllättänyt, joten toinen esitys järjestetään klo 15.30. Konsertin kesto noin 50 minuuttia.

Kunnanjohtaja Pekka Määttänen tuo tervehdyksensä konserttiin. Paikalla on Pito-Piikojen buffet, josta voi ostaa virvokkeita sekä makeita ja suolaisia herkkuja.

Liput kannattaa hankkia ennakkoon puh. 0400 781 831. Lisätietoja voi kysyä s-postitse seppo.silasviita@gmail.com.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut