Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Knehtilän Luomutilasta tuli Vuoden Luomuyritys 2021 – Palopuron symbioosi ja huipputason yhteistyö vakuuutti Luomuliiton

Knehtilän Luomutila Hyvinkäällä on valittu Vuoden Luomuyritykseksi 2021.

Tunnustus tuli Luomuliitolta, ja se luovutettiin Markus Eerolalle ja Minna Sakki-Eerolalle Seinäjoella torstaina 11. marraskuuta.

Luomuliitto pitää Knehtilän luomutilaa esimerkkinä toimijoiden välisestä yhteistyöstä, kokonaisvaltaisesta ajattelusta ja tilan toimintojen kehittämisestä.

Knehtilän luomutila on tunnettu mm. juhla- ja kokoustiloista ja Palopuron agroekologisesta symbioosista.

Se on luomuyrittäjien yhteisö, joka tuottaa mm. viljatuotteita, vihanneksia, kananmunia, biokaasua sekä biokaasu-mädätettä lannoitteeksi.

Palopuron symboosi tunnetaan myös kansainvälisesti.

Se on mukana Helsingin yliopiston sekä hollantilaisen Wageningenin yliopiston tutkimushankkeissa.

– Yksinään ei kenenkään tila ole riittävän suuri vastaamaan isoihin ongelmiin, mutta paikallisella yhteistyöllä, kuten Knehtilän tilalla, vaikuttavuus on huomattavasti suurempi, Luomuliiton puheenjohtaja Janne Rauhansuu kiitteli tiedotteessa.

Markus Eerola on mukana maatalouden edunvalvonnassa. Ilmastonmuutos on tehnyt säästä vaikeasti ennustettavaa:

– Tuotantoon täytyy saada lisää joustavuutta, jotta tila selviää muuttuvista olosuhteista. Luomun viljelytapaa puoltaa se, että siinä on panostettava maan kasvukuntoon.