Knehtilän Musamarkkinat kokoaa yhteen indie- ja undergroundmusiikin soittajia ja ystäviä

Knehtilän Musamarkkinat tarjoaa mainion kattauksen livemusiikkia kaikille musiikin ystäville. Mukana on kuusi hyvinkääläistä tai hyvinkääläislähtöistä muusikkoa ja kokoonpanoa. Jokaisella on oma tapansa lähestyä musiikin tekemistä.

– Lähinnä ohjelmistoa voisi kuvailla erilaiseksi. Kannattaa tulla kuuntelemaan. Kun uskaltautuu tulemaan pois omasta laatikosta kokeilemaan jotain uutta, tarjoaa se hienoja kokemuksia, tapahtumaa järjestävä Jari Kokkonen sanoo.

Suuria musiikkifestivaaleja on Suomessa paljon. Indie- ja undergroundmusiikitapahtumia kaivattaisiin sen sijaan enemmän, sillä pienissä, lämminhenkisissä tilaisuuksissa luodaan yhteistä ja omannäköistä kaupunkikulttuuria.

Parasta Kokkosen mukaan indie- ja undergroundmusiikissa on se, että sitä tehdään suurella sydämellä.

– Jos takana on levy-yhtiöitä ja isoja tuottajia, on musiikille usein kaupallisia odotuksia. Myös radiosoittoajan saaminen asettaa musiikille tiettyjä vaatimuksia. Omat kappaleeni ovat esimerkiksi niin pitkiä, ettei niitä kukaan radiossa soita, Kokkonen naurahtaa ja kuvailee omaa musiikkiaan tarinankerronnaksi, jota musiikki säestää.

– Parissa minuutissa pääsen vasta alkuun.

Kun on vapaus tehdä sellaista musiikkia, kun haluaa, voi antaa luovuudelle täyden vapauden versoilla sinne tänne.

– Indie- ja undergroundmusiikin joukosta löytyy paljon hienoja juttuja.

Nykyisin Lappossa Ahvenanmaalla asuva Kokkonen on asunut elämänsä varrella myös Hyvinkään Palopurossa.

– Takapihallani Palopuron koululla oli paljon tilaa, joten aloin järjestää siellä Palopurorockia, jonne kutsuin ystäviäni ja tuttaviani esiintymään.

Musiikkitapahtumien järjestämistä hän on jatkanut Lappossa.

– Olen kutsunut tänne myös hyvinkääläisiä kokoonpanoja esiintymään.

Kokkosen tilaisuudet ovat usein varsin lämminhenkisiä. Kun odotuksia ei ole ja lähdetään ihan nollasta, avaa se paljon mahdollisuuksia. Yksi syy järjestää tapahtumia, on Kokkosen mukaan juuri tapahtumien hieno tunnelma.

– Se energiamäärä, joka liikkuu yleisön ja esiintyjän välillä, on ihan käsittämätön – eikä siihen tarvita suurta yleisömäärä, kun yleisö lähtee mukaan. Livetilanteessa syntyy paljon hienoja hetkiä. Näille hetkille pitää antaa mahdollisuus. Musamarkkinat ovat yksi hetki, jossa voi kokea jotain erilaista. Toivottavasti porukka tulee kuuntelemaan. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut