Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Canstoren yrittäjä Tomi Hänninen ajaa Peltosaaren skeittiparkin laajennusta

Katuharrastukset: Uusien temppujen oppiminen tuottaa iloa.

Kuten monessa muussakin lajissa, välineillä on merkitystä. – Laudan ja trukkien leveys sekä renkaiden kovuus valitaan skeittaajan tarpeiden mukaan. Aloittelijoille suosittelen myös pehmeämpiä renkaita, joilla on kiva rullailla, Tomi Hänninen sanoo. Mia Lagström

Mia Lagström

Skeittiharrastus on voimissaan Riihimäellä. Katuharrastuksiin keskittyvän Canstoren yrittäjän Tomi Hännisen mukaan skeittaajien määrä on kasvanut koko ajan.

– Sen näkee Peltosaaren skeittiparkissa. Kun skuuttaajienkin määrä on lisääntynyt, on nykyinen skeittiparkki jäänyt auttamattomasti liian pieneksi.

Hänninen onkin tehnyt aloitteen, että skeittiparkia laajennettaisiin.

Asia on saanut runsaasti kannatusta ja on nyt arvioitavana, josko hanke saisi rahoitusta Riihimäen osallistuvasta budjetoinnista.

Hänninen on harrastanut skeittausta nuorempana itsekin.

– Laji on nykyään tasavertaisemmassa asemassa. Hienoa skeittauksessa on että, vaikka se on yksilölaji, on yhteisöllisyys iso osa skeittikulttuuria. Skeittiparkit ovat kiusaamisvapaita alueita.

Skeittaus on haastava harrastus. Tunnettu skeittari Mikko ”Rad Mike” Koski on todennut, että on jo temppu, että pysyy laudan päällä.

– Kaikki lähtee tasapainosta, Hänninen sanoo.

Aamupäivällä kun aloittaa, saattaa olla vielä illalla hikipäissään treenaamassa, ja saldona on yksi onnistuminen.

Naurahtaen Hänninen kertoo, että se on juuri se, mikä saa lajia harrastamaan. Kun temppu vihdoin onnistuu ja sen saa omaan temppuvalikoimaansa, tuottaa se paljon iloa.

Hännisen mukaan hänelle sattui lajin parissa yllättävän vähän haavereita.

– Yksi ensimmäisiä tärkeitä opeteltavia asioita on, että osaa kaatua oikein. Skeittaajat käyttävät usein myös lajiin sopivia kulumista ja kaatumista kestäviä vaatteita sekä kenkiä.

Hänninen toteaa, että myös kypärien kysyntä on lisääntynyt.

Suojavarusteissa on harrastajalle se hyvä puoli, että ne luovat turvallisuuden tunnetta, uskaltaa rohkeammin kokeilla.

Skeittauksen makuun pääsee laudalla kuin laudalla.

Jos enemmän alkaa harrastaa, kannattaa hankkia omiin tarkoituksiin sopiva lauta, ettei aloittaminen kangertele sen vuoksi, etteivät välineet ole kunnossa.

– Dekkien leveydet vaihtelevat: yleensä dekin koko on suhteessa harrastajan kokoon ja tarpeeseen. Aloittelijoille suosittelen vähän pehmeämpiä renkaita, jolloin laudalla on helppo rullailla kaduilla. Siitä kuitenkin aloitetaan, temput tulevat kuvaan myöhemmin.

Eikä ole lainkaan merkityksetöntä, millainen kuvio laudassa on.

Grafiikka saattaa kuvastaa skeittaajan persoonallisuutta. Osa haluaa tehdä kuvan itse spraymaaleilla ja akryylimaalitusseilla.

– Tunnen myös useampia taiteilijoita, jos haluaa tilaustyön, Hänninen sanoo.

Katuharrastukset

Canstore laajensi

Katuharrastuksiin – skeittaus, katumuoti, spraymaalit, hip hop- ja rap-musiikki – keskittyvä Canstore on perustettu Riihimäelle 2019.

Uusiin liiketiloihin (Hämeenkatu 4) yritys muutti syyskuun alussa. Samalla liikkeen vaatepuoli laajensi. Katu- ja vapaa-ajanvaatteet ovat nykyisin keskeinen osa myyntiä skeittitarvikkeiden ohessa.

Yrittäjä Tomi Hänninen haluaa ajaa myös tärkeitä asioita, kuten Peltosaaren skeittiparkin laajennusta, olla mukana katutaidehankkeissa ja tarjota kaupungeille muraalipalveluja.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut