Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Hyvinkään kirjastossa pelastetaan Hyvinkäätä zombivirukselta

Hyvinkään kirjasto on mukana Hyvinkää Halo -viikkojen tapahtumatarjonnassa. – Olemme aiemmin tarjonneet zombipakopeliä kuudesluokkalaisille osana koulujen Kulttuuripolku-ohjelmaa. Nyt pakopeliä pääsevät pelaamaan muutkin, Silja Rytkönen kertoo. Mia Lagström

Mia Lagström

Hyvinkää on vaarassa joutua zombien valloittamaksi. Virus, joka muuttaa ihmiset zombeiksi, on kuitenkin pysäytettävissä. Hyvinkään kirjaston työntekijä lähti selvittämään parannuskeinoa, mutta katosi mystisesti. Nyt tarvitaan apua. Jos parannuskeinoa ei löydy, muuttuvat kaikki zombeiksi.

Hyvinkään kirjasto tarjoaa maanantaina 1.11. mukavaa tekemistä jännityksen ystäville, kun paikalla pääsee pelaamaan ”Pelasta Hyvinkää zombeilta! -tiedonhaun pakopeliä”. Peli on maksuton ja osa Hyvinkään Halo

-tapahtumaa.

Peli kuuluu myös Hyvinkään kirjaston Kulttuuripolku-ohjelmaan.

– Kulttuuripolku-ohjelman puitteissa peruskoulun oppilaat käyvät vuosittain kahdessa eri kulttuurikohteessa. Kuudennella luokalla käydään tutustumassa kirjastoon. Olemme tarjonneet heille myös tätä peliä, ja siitä on pidetty paljon, lasten- ja nuortenosaston osastonjohtaja Silja Rytkönen Hyvinkään kirjastosta kertoo.

Nyt peli on kaikille avoin. Rytkösen mukaan koululaisten vanhemmat voivat tulla kokeilemaan, miten heidän käy.

Pelin aikana on ratkaistava erilaisia tehtäviä, kuten tiedonhakuun ja mediakasvatukseen liittyviä tehtäviä.

– Tehtävien onnistunut suorittaminen pelastaa Hyvinkään. Jos ei onnistu, on vaarassa muuttua zombiksi.

Peliä pelataan kirjastossa kahdessa eri paikassa, ja mukaan pääsee 1–5 pelaajaa kerralla. Peliin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Riittää, että saapuu kirjastoon ja ilmoittautuu kirjaston toisen kerroksen neuvonnassa, että haluaa mukaan peliin.

Pakopelit ovat olleet viime vuosina valtavan suosittuja. Niissä ryhmä ihmisiä suljetaan tilaan, jossa heidän on ratkaistava erilaisia tehtäviä ennen kuin aika loppuu. Tarjolla on myös pakolautapelejä.

– Pakopelejä tulee koko ajan enemmän ja enemmän. Niitä on järjestetty usein myös kirjastoissa.

Hyvinkään kirjastossakin pakopelejä on pelattu jo useita vuosia. Rytkösen mukaan hauskaa pakopeleissä on, että ne tarjoavat pientä seikkailua arjen keskelle.

– Pääsee pelastamaan maailman. Kukapa ei haluaisi olla sankari, Rytkönen sanoo.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut