Jarkko Aholan Ikävä-konsertissa kuullaan tuotantoa vuosien varrelta

Rocktenori Jarkko Aholan odotettu Ikävä-konserttisalikiertue käynnistyi viime viikonloppuna Järvenpäästä. Ennen ensimmäistä konserttia tunnelmat olivat hyvät.

– Pakkohan tässä on olla hyvillä mielin. Päätin, jo viime keväänä, että syksyllä on pakko päästä kiertueelle.

Aholan mukaan kiertuetta lähdettiin suunnittelemaan viime jouluna ilmestyneen Ikävä-single ympärille.

– En ole päässyt soittamaan sitä vielä livenä.

Ahola kertoo pyöritelleensä mielessään jo pitkään Pave Maijasen kappaletta Ikävä.

– Ajattelin, että se olisi kiva esittää keikalla. Yleisöä kiinnostavat kokeilut. Välillä ne onnistuvat, välillä eivät.

Pave Maijaseen liittyy myös lapsuusmuisto. Aholan koulukaverit kutsuivat häntä Paveksi, koska hän muistutti ulkonäöltään Pave Maijasta.

– En siihen aikaan edes tiennyt, kuka Pave Maijanen oli. Ensimmäisen Maijasen levyn ostin parikymppisenä. Arvostan häntä. Maijanen oli monipuolinen esiintyjä, loistava soittaja ja hyvä laulaja.

Ikävä-konsertissa kuullaan monipuolisesti erilaista musiikkia: heviä, rokkia, ikivihreitä ja uudempaa tuotantoa, jota Ahola on levyttänyt. Hän on esiintynyt konserttisaleissa jo 6–7 vuoden ajan, joten materiaalia ja kokemusta löytyy.

– Ohjelmisto vaihtelee jokaisella kiertueella. Yleisökin on otettava huomioon, niin että joukossa on jokaiselle jotain. Vuosien myötä mieltymykset vaihtuvat. Iän myötä tapa tulkita muuttuu, ääni muuttuu.

Loppusyksyn Ahola kertoo keskittyvänsä keikkoihin. Ahola on ollut mukana tekemässä myös Elämäni Biisi –ohjelmaa, mutta sen kuvaukset loppuivat maanantaina. Projekti on ollut hänen mukaansa mielenkiintoinen. Alkuun ohjelman formaatti herätti ihmetystä, mihin ihmeen visailuun hän oli päätynyt. Ensimmäisen kuvauspäivän jälkeen ihmisten tarinat veivät mukanaan.

– Kuvauspäivät ovat pitkiä ja jokaista päivää edeltävät parin päivän esivalmistelut. Se on henkisesti raskasta, mutta aina on hienoa päästä tekemään uusia juttuja. Vielä kun mukana ovat Suomen parhaimmat soittajat, eihän sellaisesta voinut kieltäytyä. On hienoa olla osa isoa juttua.

Mainos: Aamuposti

Mainos: Hämeen kesäyliopisto

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut