40 vuotta täyttävän Hyvinkään Harmonikkakerhon sointi on rikas

Juhlakonsertti järjestetään sekä Hyvinkäällä että Riihimäellä.

Harmonikkamusiikin ystäville on iloisia uutisia. Hyvinkään Harmonikkakerho aikoo järjestää kertakaikkisen hienon konsertin kerhon 40-vuotisjuhlan kunniaksi. Ohjelmistossa on musiikkia niin vuosien takaa kerhon alkuajoilta kuin ihan viimeisimpiä ohjelmistoon otettuja numeroita.

– Olemme harmonikkaorkesteri ja soitamme perinteistä harmonikalle sävellettyä tanssimusiikkia. Harmonikkatraditio näkyy, Hyvinkään Harmonikkakeron perustamisesta 30 vuotta kerhon kapellimestarina toiminut Seppo Lankinen ja nykyinen kapellimestari Sami Pirttilahti sanovat.

Lankisen ja Pirttilahden mukaan moni Hyvinkään Harmonikkakerhon soittajista on sitä ikäpolvea, ettei radikaalia ohjelmistomuutosta voisi tehdä, eikä se olisi tarpeenkaan. Suomen Harmonikkaliiton varapuheenjohtajana toimivan Lankisen mukaan perinteinen haitarimusiikki on Suomessa voimissaan. Harrastajia ja kuulijoita riittää.

– Harmonikka voi hyvin.

Hänen mukaansa myös uusi sukupolvi osaa arvostaa ja kunnioittaa perinteitä.

– Ei uusi sukupolvi Säkkijärven polkkaa ole hylännyt. Olemme kuitenkin taitekohdassa, jossa perinteinen soittaja- ja kuulijakunta ikääntyy. On löydettävä uusia muotoja ja uusi yleisö.

Myös Pirttilahti uskoo haitarimusiikin tulevaisuuteen.

– Haitari kuuluu suomalaiseen maisemaan ja identiteettiin. Harrastajia ja kuulijoita löytyy vuodesta toiseen aina vain. Kun suomalainen tulee tiettyyn ikään, löytyy haitari musiikkivalikoimasta. Olen huomannut sen omasta kaveripiiristäni. Ei ole yhtään ihmeellistä, että laitetaan iskelmät soimaan.

Sami Pirttilahti kertoo tulleensa mukaan Hyvinkään Harmonikkakerhoon 15-vuotiaana.

– Voi sanoa, että kasvoin harmonikansoittajaksi Lankisen ohjauksessa. Muun muassa äsken soittamaamme Syysunelmia-kappaletta yritin saada silloin kohdilleen. Soitamme kappaleesta edelleen Lankisen sovitusta.

Pirttilahden mukaan Hyvinkään Harmonikkakerholla on myös hyvä komppiryhmä ja useampia laulajia, mikä tuo musiikkiin vaihtelua.

– Ja kun keskiössä on vielä iso rivistä haitareita, saadaan soinnista kiva ja rikas. Uskon, että perinteinen tanssimusiikki kuulostaa tällä orkesterilla hyvältä.

40-vuotisjuhlakonsertti

Hyvinkään Harmonikkakerho

Hyvinkään Harmonikkakerho viettää tänä vuonna 40-vuotisjuhlavuottaan.

Juhlakonsertti järjestetään la 6.11. klo 15 Hyvinkääsalissa (Kauppatori 1). Liput 15 euroa (alle 12-vuotiaat ilmaiseksi) ennakkoon Lippu.fi ja Hyvinkääsalin lipunmyynti ennen konserttia.

Juhlakonsertti järjestetään myös su 7.11. klo 14 Riihimäen Eteläisellä koululla (Lopentie 11).

Hyvinkään Harmonikkakerho perustettiin vuonna 1981.

Hyvinkään Harmonikkakerho toimii Hyvinkään Opiston alaisuudessa ja kapellimestari Sami Pirttilahti on myös Hyvinkään Opiston musiikinopettaja.

Muutettu 28.10.2021 klo 11.10: korjattu perustamisvuosi.

Mainos: Aamuposti

Mainos: Hämeen kesäyliopisto

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut