Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Koko perheen Halowilla-tapahtumassa pääsee seikkailemaan Merirosvoluolassa

Kalle Rantaselle merirosvot tulivat lapsuudessa tutuiksi Pirates of the Caribbean -elokuvien myötä. – Merirosvoseikkailu on helppo rakentaa, koska merirosvot ovat kaikille tuttuja ja herättävät heti mielikuvia. Mia Lagström

Mia Lagström

Pääsiäisen Noitametsä-seikkailuista tuttu Riittamaija Kuusela-Rantanen on tuottanut uuden jännittävän Merirosvoluola-seikkailun, johon pääsee osallistumaan pyhäinpäivän viikonloppuna kauppakeskus Willan Halowilla-tapahtumassa.

Merirosvoluola on Kuusela-Rantasen pojan Kalle Rantasen ideoima ja suunnittelema. Kalle Rantanen, kuten muutkin perheen lapset, ovat olleet pienestä saakka mukana tekemässä Noitametsää: pienempänä erilaisina hahmoina ja kasvaessaan suurempaa roolia seikkailun totuttamisessa ottaen.

– Viime vuosina olen pohtinut, että olisi kiva tehdä toinen vastaava seikkailutapahtuma halloweenina, hän kertoo.

Yleensä halloweenina järjestettävät kauhuradat on suunnattu aikuisille ja nuorille. Noitametsän tekijät kuitenkin halusivat tehdä kylmiä väreitä herättävän kokemuksen, joka on suunnattu lapsiperheille. Merirosvo-teemaan päädyttiin, koska merirosvot ovat monelle elokuvista ja kirjoista tuttuja.

– Merirosvot herättävät heti mielikuvia.

Merirosvoluola-seikkailua voisi kuvailla Rantasen mukaan kauhulabyrintiksi. Osallistujan tehtävänä on läpäistä luola, jossa kummittelee merirosvon haamu. Luolasta selvinneet saavat palkkioksi urhoollisuusmitalin. Seikkailu sopii kaiken ikäisille. Merirosvoluolassa ei ole mitään veristä, eikä siellä kosketa keneenkään.

– Se on jännittävä, mutta ei pelottava, Rantanen kuvailee.

Tunnelmaa luolaan luodaan valo- ja ääniefekteillä.

– Pimeys on yleensä se, mikä pienempiä lapsia pelottaa ja jännittää. Merirosvoluolan valoa pystyy säätelemään. Kun luolaan astuu pieniä lapsia, voidaan valoa lisätä, ja kun luolaan astuu nuoria ja aikuisia, voidaan luolaa pimentää.

Seikkailun tarkoituksena on kannustaa osallistujia rohkaisemaan ja haastamaan itsensä.

– Pieni jännitys tekee hyvää. Tulee hyvä olo, kun on pystynyt ylittämään itsensä.

Riittamaija Kuusela-Rantasen mukaan on hienoa tarjota ihmisille elämyksiä. Merirosvoluolan – samoin kuin Noitametsän – taika on siinä, että seikkailu syntyy osallistujan omassa mielessä. Seikkailut laittavat mielen ja mielikuvituksen liikkeelle.

– Emme tarjoa valmiiksi rakennettua esitystä, jota passiivisesti katsotaan, vaan kokemus syntyy siinä hetkessä, kun ihminen astuu mukaan. Osallistujat luovat hetken ja illuusion seikkailusta omassa mielessään, mikä tekee tästä niin hienoa.

Kommentoi

Mainos: Aamuposti

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut