Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Ansiosidonnaista saavia lomautettuja 71 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten – Kassat maksaneet lähes 2 miljardia euroa korvauksia

Kuvituskuva. Arkisto/Johanna Erjonsalo

Sirpa Repo

Lomautuksen ajalta ansiopäivärahaa saavien määrä on laskenut 71 prosenttia viime vuoden syyskuusta. Lomautettujen määrä on laskenut joka kuukausi tämän vuoden maaliskuun jälkeen.

Työttömyyskassat maksoivat syyskuussa ansiopäivärahaa 17 000 lomautetulle. Lomautettuja oli syyskuussa noin kaksinkertainen määrä koronapandemiaa edeltävään aikaan verrattuna.

Tiedot kertoo Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö (TYJ) tiedotteessaan.

Koronaa edeltävään aikaa verrattuna ansiopäivärahaa saavia oli syyskuussa 29 prosenttia enemmän kuin kaksi vuotta sitten. Vuoteen 2019 verrattuna saajien määrä on laskenut erityisesti loppukesän ja alkusyksyn aikana.

Viime vuoden syyskuuhun verrattuna ansiopäivärahaa saavia oli nyt 27 prosenttia vähemmän.

Kuluvan vuoden ansiopäivärahakulut ovat lähes viime vuoden tasolla. Työttömyyskassat ovat maksaneet syyskuun loppuun mennessä ansiopäivärahaa lähes 2 miljardia euroa.

Vuoden 2021 päivärahakulut olivat syyskuuhun mennessä 2 prosenttia pienemmät kuin viime vuoden vastaavana jaksona. TYJ:n tiedotteessa arvioidaan, että vuoden aikana maksettujen ansiopäivärahojen määrä tulee nousemaan lähelle viime vuoden tasoa.

Kaikki Suomessa toimivat 21 työttömyyskassaa ovat jäseninä TYJ:ssä. Kassoissa on jäseninä noin kaksi miljoonaa palkansaajaa ja yrittäjää.

Uusien ansiopäivärahahakemusten määrä jo alempana kuin ennen kriisiä

Työttömyyskassat maksoivat koronavuonna liki kolme miljardia euroa ansiopäivärahaa – hakemustulva paisui ensi kertaa lomautetuista ja irtisanotuista

Ansiopäivärahaa saavien määrä paisui suurimmilleen 20 vuoteen, ylittää finanssikriisin aikaisen huipunkin

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut