Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taloyhtiöille oiva työkalu toiminnan kehittämiseen – Hyvinkäällä foorumi jo on, Riihimäelle tulossa

Taloyhtiö: Hyvinkäällä jo toimiva taloyhtiöfoorumi, Riihimäelle sellainen perustetaan.

Taloyhtiöfoorumit tarjoavat taloyhtiöille mahdollisuuden jakaa tietoa ja osaamista.

Hyvinkäällä foorumi jo on, ja Riihimäelle sellainen perustetaan. Tiedon- ja kokemustenvaihto taloyhtiöiden kesken antaa eväitä kehittää omaa taloyhtiötä.

Kyseessä on Energiaviraston rahoittama ja Motivan koordinoima alueellinen energianeuvonta -hanke.

Uudellamaalla Ramboll Finland toimii energianeuvojana, ja sen alaisuudessa taloyhtiöfoorumeita on perustettu.

– Hyvinkäällä Ramboll vastasi foorumitoiminnan perustamisesta, koollekutsumisesta sekä alkuvaiheen tilaisuuksien vetämisestä, mutta tällä hetkellä meillä ei ole aktiivista roolia foorumissa, kertoo Jukka Korri Rambollista.

Hänen mukaansa Hyvinkään Lämpövoima tuli perustamisvaiheessa mukaan yhteistyökumppaniksi ja levitti verkostojensa kautta tietoa foorumitoiminnasta.

– Foorumilaisten toiveesta Hyvinkään Lämpövoima toimii jatkossa foorumin koollekutsujana, Korri sanoo.

Foorumi kokoontuu Hyvinkäällä neljä kertaa vuodessa. Tällä hetkellä Hyvinkään taloyhtiöfoorumissa on edustajia viidestä eri taloyhtiöstä.

– Foorumeissa on käsitelty erilaisia energiankorjaushankkeita sekä jaettu kokemuksia taloyhtiöiden kesken eri korjaustoimenpiteistä ja niiden mahdollisista vaikutuksista, kertoo palveluinsinööri Ville Rouvinen Hyvinkään Lämpövoimasta.

Hänen mukaansa foorumiin ilmoittautuminen ei ole sitovaa ja osallistuminen on maksutonta.

– Hyvinkään paikalliseen taloyhtiöfoorumiin voi liittyä ilmoittamalla kiinnostumisestaan EnergiaHelppiin. Paluuviestillä saa linkin kokoukseen. Tiedusteluja taloyhtiöfoorumin toiminnasta voi myös laittaa EnergiaHelpin yhteystietoihin, Rouvinen jatkaa.

Riihimäellä foorumia on järjestelty jo jonkin aikaa, mutta viimeksi jouduttiin sovittu tapahtuma perumaan elokuulta, kertoo energia-asiantuntija Sami Seuna Elokumppanit Oy:stä.

Korrin mukaan foorumilaiset ovat tyypillisesti taloyhtiöidensä hallituksen jäseniä.