Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kunnan Pojilla 560 keikkaa tehtynä – Hoivalaitoksissa on tyytyväinen yleisö, mutta tilanne alkaa olla kummelimainen

Kunnan Pojat eli Timo Aalto, Andrey Loginov, Mika Koski, Seppo Silasviita ja JJ Laakso keikalla Riksulassa. Petri Lyy

Petri Lyy

Määräaikaisten rahoitusjärjestelyjen turvin keikkaillut Kunnan Pojat alkaa olla kummelimaisessa tilanteessa: Yhtyettä toivotaan esiintymään, mutta kulut jäisivät artistin itsensä maksettavaksi.

Kunnan Poikien vakiokohteita ovat hoivakodit, palvelutalot, kuntoutujien asuntolat ja päivätoimintakeskukset.

Yhtyeen nokkamies Timo Aalto laskee, että takana on 560 keikkaa.

Toiminta alkoi 2018 ja jatkui elokuuhun 2019 Hyrian alaisuudessa. Sitten oli pätkä ilman rahoitusta kunnes toiminta pyörähti Riihimäen sosiaalitoimen alaisuudessa. Helmi-maaliskuu 2020 sujui Eteläisen maaseudun osaajien EMO ry:n järjestämällä EU:n Leader-rahoituksella.

Maksajina on ollut myös yksityisiä hoiva-alan yrityksiä. Koronarajoitusten aikana livekeikkoja ei ollut.

Kunnan Poikien idea on viedä kulttuuria yleisölle, joka ei itse pääse tapahtumiin, ja samalla järjestää työtilaisuuksia muusikoille.

On ollut ilo huomata, että musiikki herättää aina tunteita ja muistoja.

– On ollut ilo huomata, että musiikki herättää aina tunteita ja muistoja. Asukkaat tapailevat mielellään tuttujen laulujen sanoja, ja tämä kokemus on ihmiselle suunnattoman arvokas, todetaan yhdessä Kunnan Poikien hoitolaitoksista saamasta palautteessa.

– On ollut myös tärkeää, että tuotte tunnelman osastoillemme asti. Kaikki asukkaamme eivät pääse talon yleisiin tiloihin. Näin mahdollistatte kokemuksen tasapuolisesti kaikille.

Viimeksi tänä vuonna Aalto anoi ja sai bändille Suomen kulttuurirahaston 6 500 euron apurahan, joka on jo käytetty. Summa riitti 20 keikkaan, joista viimeinen oli Riksulassa mummujen ja vaarien viikolla lokakuun puolivälissä.

Seuraava esiintyminen on Oitin yläasteella 21.11. yhteistyössä Hausjärven kunnan kanssa. Aallon mukaan toiveissa on, että mukaan pääsisivät vakioyleisön omaiset.

Suunnitelmissa on Aallon mukaan esiintymiset Hyvinkääsalissa ja Riihimäellä Kino Sammossa tammikuussa. Silloin mukana olisivat myös pohjoisen Kunnan Pojat, jotka saavat rahoitusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Vieraat maksaisivat omat ja samalla etelän Kunnan Poikien kulut.

Kunnan Pojat -toiminnan keksijä Hannu Raudaskoski toimii Rovaniemen kulttuurituottajana. Kaupungin palkkalistoilla on hänen lisäkseen kaksi muusikkoa.

Idea on siis kopioitu, ja Aallon mielestä se sopisi monistettavaksi mille tahansa paikkakunnalle. Pohjoisen ja etelän Kunnan Pojat ovat tehneet yhteensä parituhatta keikkaa.

Taiken antama tuki on tullut tarpeeseen myös Kunnan Poikien Timo Aallolle: "Apurahan turvin on päässyt tekemään työtä"

Kunnan Pojat nappasivat listasijoituksen Fredin ja Vexi Salmen vanhalla hitillä – Kuuntele se tästä

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut