Hyvinkään Halo valaisee kaupunkia ja mieltä – asukkaat voivat viritellä valoja myös omiin koteihinsa

Valotapahtuma: Moniaistilliset taidevaloteokset ovat nähtävillä neljän illan ajan.

Lokakuun viimeisinä päivinä kannattaa Hyvinkäällä jalkautua kaupungille.

– Jos viime vuoden Hyvinkään Halo oli suuri ja näyttävä tapahtuma, on tämänvuotinen Hyvinkään Halo vielä suurempi spektaakkeli. Nyt kannattaa lähteä mukaan aistimaan, näkemään ja kokemaan, Eeva Vanhatalo Rentto Oy:stä ja Mirva Lemmetty Kauppakeskus Willasta vinkkaavat ja kehaisevat kaupungin aktiivisuutta tuottaa kaikkia kaupunkilaisia suuresti ilahduttava tapahtuma.

Hyvinkään kaupungin koordinoima, paikallisten toimijoiden kanssa yhteistyössä toteutettu Hyvinkään Halo -valotapahtuma tuo valoa vuoden pimeimpään aikaan.

– Kaikki tietävät, miltä Suomessa loka–marraskuun vaihteessa näyttää. Kaikki kaipaavat silloin piristystä, Hyvinkään kulttuuri- ja tapahtumapäällikkö Outi Ruso sanoo.

Tapahtumassa on mukana 11 taidevalokohdetta, jotka valaistaan neljänä iltana 28.–31.10. kello 18–22. Itse tapahtuma kestää 7.11. saakka.

– Paljon toivotaan, että kohteet olisivat valaistuna pidempään kuin vain neljänä iltana, mutta se tulisi liian kalliiksi, Ruso sanoo.

Valaistujen kohteiden joukossa on muun muassa Hyvinkään kirkko ja Hyvinkään kirjasto, johon projisoidaan Myllyn Parhaan valotaideteos.

95 vuotta täyttävän Hyvinkään Yrittäjien yhteistyötä korostava valoteos löytyy osoitteesta Hämeenkatu 2. Tänä vuonna mukana on myös yksi mysteerikohde.

– Rentto Oy:n omistaman Hyvinkään musiikkiopiston kiinteistön valoteoksessa yhdistellään valoa, ääntä ja videotaidetta suuren maailman malliin, Ruso kuvailee.

Myös kaupungin oma taidevaloteos ”Uuteen maailmaan” Vanhankirkonsillalla on moniaistillinen valoa ja ääntä yhdistelevä teos.

Sahanmäessä Hyvinkään Lämpövoiman lämpökeskus viettää 40-vuotisjuhliaan ja pukee juhlan kunniaksi konttorin edessä olevan puutarhan juhlavalaistukseen.

Willansillan valaistuksesta päättävät kaupunkilaiset. Oman äänensä voi käydä antamassa Kauppakeskus Willan nettisivuilla viimeistään sunnuntaina 17.10.

Erilaisia valotapahtumia on Suomessa muitakin.

Ruson mukaan Hyvinkään Haloa voisi kuvailla ennen kaikkea sympaattiseksi tapahtumaksi, joka yhdistää laajasti paikallisyhteisöjä, -yhdistyksiä ja -yrityksiä.

– Viime vuonna mukana oli ensimmäistä kertaa hyvinkääläisiä päiväkoteja. Tänä vuonna mukaan ovat lähteneet ensimmäistä kertaa muun muassa Yhteisötalo Onni Paavolassa sekä Onnensilta.

Kaupunkilaiset voivat valaista Halo-viikkojen ajan myös omia kotejaan.

– Se voisi olla pimeän ajan yhteinen juttu ja kiva tapa juhlistaa tapahtumaa, Vanhatalo kannustaa.

Hyvinkään Halo -tapahtumalla halutaankin tuoda esille myös valaistuksen merkitystä arjessa, miten valaistus vaikuttaa kaupunkikuvaan.

Kauppakeskus Willassa järjestetään 3.–5.11. valaisintoimijoiden minimessut, joissa kerrotaan yritysten ja kotien valaisemisesta.

Hyvinkään Halon avajaiset järjestetään Hyvinkään torilla torstaina 28.10. kello 18.

Ohjelmassa on muun muassa musiikkia ja tulishow. Avajaisissa toteutetaan myös yhteisötaideteos.

Perjantaina 29.10. kello 18 järjestetään Kipinä-talon ja Vanhankirkonsillan avajaiset, jotka huipentuvat pyromusikaaliin kello 20.

Kauppakeskus Willan erityisesti lapsille suunnattu Halowilla-tapahtuma järjestetään lauantaina 30.10. kello 11–17. Ohjelmassa on muun muassa Merirosvoluola-seikkailurata ja lasten disko.

– Halloween-asuihin pukeutuneet saavat pienen yllätyksen Willansillan infopisteeltä. 28.10–31.10. Kauppakeskus Willan alakerrassa pääsee pelaamaan hohtominigolfia, Lemmetty kertoo.

Halon tapahtumatuottajan Charlotta Kivistön mukaan kannattaa huomioida, että eri tahojen järjestämää ohjelmaa on runsaasti eri puolilla kaupunkia koko tapahtuman ajan.

Itselleen mieluista toiminnot voi poimia tapahtuman nettisivuilta www.hyvinkaanhalo.fi.

Hyvinkään Halo

Valon kipinä

Valotapahtuma Hyvinkään Halo tuo valoa vuoden pimeimpään aikaan teemalla Valon kipinä. Hyvinkään Halo tarjoaa runsaasti myös erilaista kulttuuriohjelmaa.

Taidevalokohteet ovat nähtävillä neljän illan ajan to–su 28.10.–31.10 klo 18–22.

Itse tapahtuma kestää 28.10.–7.11.

Avajaisia juhlitaan torstaina 28.10. klo 18 Hyvinkään torilla.

Kipinä-talon ja Vanhankirkonsillan avajaiset pe 29.10. klo 18.

Halowilla-tapahtuma Kauppakeskus Willassa la 30.10. klo 11–17.

Villatehtaan Halo-tapahtuma la 6.11. klo 16–20.30.

Ohjelmaa on runsaasti eri puolilla kaupunkia koko tapahtuman ajan. Lisää tietoa www.hyvinkaanhalo.fi.

Mainos: Hämeen kesäyliopisto

Mainos: Aamuposti

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut