Mikko Kivinen ja Antti Peltola draamarooleissa Riihimäen teatterissa

Elämä näyttämöllä: Klassikkoteoksen tekstiin voi aina luottaa.

Riihimäen Teatterissa iloitaan, että teatteritoimintaa on pikkuhiljaa päästy käynnistämään.

– Meillä on tänä vuonna 75-vuotisjuhlavuosi, jota olemme juhlineet pitämällä ovet kiinni. Onneksi nyt alkaa tilanne helpottaa. Suunnitteilla on pienet juhlatkin, jonne kutsuisimme vanhoja teatterintekijöitä. Riihimäen teatteri on yksi Suomen vanhimmista ammattiteattereista, teatterin taiteellinen johtaja Olka Horila sanoo.

Ensi viikolla Riihimäen Teatterissa saa ensi-iltansa David Mametin näytelmä Elämä näyttämöllä. Mametin näytelmiä on esitetty paljon ympäri Suomen.

– Elämä näyttämöllä -näytelmästä on tullut klassikko. Klassikossa hienoa on se, että teksti on niin hyvin kirjoitettua. Pystyy luottamaan, että se toimii, Horila sanoo.

Näytelmässä vanha kokenut miesnäyttelijä kohtaa uuden innokkaan, ensimmäisessä työpaikassaan olevan näyttelijänalun. Näyttelijät ovat yhdessä ilta toisensa jälkeen eri näytelmissä eri rooleissa.

Kohtaamiset nostavat esille pinnan alla kyteviä valtasuhteita ja tunteita. Pikkuhiljaa näytelmän kuluessa asetelmat kääntyvät päälaelleen.

En ole nähnyt koskaan Kivistä draamaroolissa.

– Uusi nuorempi sukupolvi ajaa aina edellisen yli. Niin maailma menee. Olen itse kohta viisikymppinen ja vielä siinä luokassa, joka tekee ja toimii. Parasta aikaa eri teatterikäsitystä kantavia nuoria valmistuu kuitenkin koko ajan teatterikoulusta, Horila pohtii.

Näytelmän rooleista vastaavat Mikko Kivinen ja Antti Peltola. Horilan mukaan samalla kombolla on tehty yhteistyötä aiemminkin.

– Kävi vielä ilmi, että Robertin rooli on ollut Mikko Kivisen pitkäaikainen haave. Hän on tehnyt sen kertaalleen parisenkymmentä vuotta sitten. Nyt hänellä on ikää enemmän, joten rooli resonoi paremmin.

Horilan mukaan on hienoa nähdä Kivinen tekemässä ei-komediallista roolia.

– Itse en ole nähnyt koskaan Kivistä draamaroolissa. Hänen komediallisen ajoituskykynsä vuoksi hänet palkataan usein tekemään komediaa. Yleisön kannalta onkin kiinnostavaa nähdä hänet aivan erityyppisessä tehtävässä.

Riihimäen Teatteri

Elämä näyttämöllä

Riihimäen Teatterissa nähdään David Mametin näytelmä Elämä näyttämöllä.

Esitys kertoo kahden miehen kohtaamisesta, valtasuhteista ja samaan aikaan luopumisesta ja uudesta sukupolvesta. Näytelmän on ohjannut Olka Horila. Rooleista vastaavat Mikko Kivinen ja Antti Peltola.

Ensi-ilta on perjantaina 8.10. klo 19. Muut esitykset ovat 9.10. klo 14, 22.10. klo 19 ja 23.10. klo 14.

Lisää tietoa www.riihimaenteatteri.fi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut