Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Nimikko-omenapuiden sadosta tehdään mehua – ensimmäiset litrat Hyvinkäälle ja Riihimäelle ennen joulua

Hyvinkään ja Riihimäen puiden satoa on nyt alettu korjata ja tarkoituksena on valmistaa nimikkopuun antimista tuorepuristettua omenamehua. Kuvituskuva. Arkisto/Lotta Åberg

Jari Halme

Ahvenanmaan itsehallinnon 100-vuotisjuhlan kunniaksi ahvenanmaalaiset lahjoittivat jokaiselle Suomen kaupungille oman omenapuun. Hyvinkään ja Riihimäen puiden satoa on nyt alettu korjata ja tarkoituksena on valmistaa nimikkopuun antimista tuorepuristettua omenamehua.

Hyvinkääläisille ja riihimäkeläisille lahjoitettu nimikkopuu sijaitsee Tjudössä, Öfvergårdsin tilalla, jota pitää pariskunta Anna ja Jan Alm.

Viljelijät kertovat, että satoa saatiin tänä vuonna hyvin ja sadonkorjuuseen ryhdyttiin normaalia aiemmin.

Riihimäen ja Hyvinkään nimikkopuiden omenoista valmistettua mehua toimitetaan ensimmäinen kolmen litran erä kaupunginjohtajille ennen joulua ja kukin kaupunki saa päättää itse, mitä mehulla tekee.

Toinen erä mehusta luovutetaan kaupunginjohtajille Ahvenanmaan 100-vuotisjuhlien yhteydessä ensi kesänä, 9.6.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut