Korkeakoulujen yhteishaku päättyi – Laureaan Hyvinkäälle yli 2 200 hakemusta

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku päättyi keskiviikkona 15. syyskuuta. Laurea-ammattikorkeakoulun koulutusten vetovoima jatkui korkeana, sillä ensitietojen mukaan Laureaan jätettiin hakuaikana kaikkiaan noin 19 300 hakemusta.

Ensimmäiseksi hakutoiveekseen Laurean oli yhteishaussa valinnut lähes 4 600 henkilöä.

Oppilaitoksen tiedotteen mukaan aloituspaikkoja Laurean AMK- ja YAMK-tutkintoon johtavissa koulutuksissa oli yhteishaussa tarjolla kaikkiaan 1 015. Jokaista aloituspaikkaa kohden ensisijaisia hakijoita oli siis keskimäärin noin 4,5.

Hyvinkään kampuksen koulutuksen valitsi ensisijaiseksi vaihtoehdoksi noin 540 hakijaa. Hakemuksia Hyvinkäälle tuli yhteensä noin 2 250 kappaletta.

Aloituspaikkoja Hyvinkäällä oli tarjolla sairaanhoitajakoulutukseen, sosionomikoulutukseen sekä liiketalouden ja oikeudellisen osaamisen koulutuksiin yhteensä 140.

Suosituin hakukohde Hyvinkäällä oli monimuoto-opintoina toteutettava oikeustradenomin koulutus, joka keräsi lähes 270 ensisijaista hakijaa.

Oikeudellisen osaamisen koulutus on liiketalouden tradenomikoulutus, jossa perehdytään monipuolisesti yhteiskunnan eri alueita sääteleviin oikeudellisiin normeihin.

Kaikkiaan Laureassa syksyn yhteishaun suosituimmat hakukohteet olivat monimuoto- ja verkko-opintoina toteutettavia koulutuksia.

Monimuoto-opiskelu sisältää lähi- ja etäopetusta sekä itsenäistä opiskelua ja se mahdollistaa joustavan opiskelun työnteon ohessa. Näiden opiskelumuotojen suosio on noussut viime vuosien aikana korkeaksi.

Laurea on ollut jo useana viime vuotena Suomen vetovoimaisimpien korkeakoulujen joukossa, kun mittarina ovat ensisijaiset hakijat yhtä aloituspaikkaa kohden.

Syitä tähän on Laurea-ammattikorkeakoulun rehtorin ja toimitusjohtajan Jouni Kosken mukaan useita.

– On hienoa huomata, että ammatillinen korkeakoulutus kiinnostaa ihmisiä paljon, mikä on varmasti seurausta tutkinnon suorittaneiden erinomaisesta työllistymisestä. Lisäksi on nähtävissä, että kehittyneiden oppimisratkaisujen mahdollistamaa opiskelun ja työn joustavaa yhdistämistä arvostetaan nykyään yhä enemmän.

Yhteishaussa haettavana olleet koulutukset käynnistyvät tammikuussa 2022.

Ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin koulutuksiin opiskelijat valitaan pääsääntöisesti todistusvalinnan ja AMK-valintakokeen perusteella.

Valtakunnallinen AMK-valintakoe järjestetään 1.–4.11.2021. Valintojen tulokset julkaistaan syksyn yhteishaussa viimeistään 26.11.2021.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut