Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Hausjärvi sai 64 000 euroa erityisavustusta varhaiskasvatukseen – "yksilöllisempää tukea"

Hausjärveläiset virkamiehet ja epäilemättä myös perheet iloitsevat kunnan saamasta erityisavustuksesta, jonka on määrä lisätä tukea varhaiskasvatuksen arkeen. Kuvituskuva. Outi Paappanen

Hausjärven kunnalle on myönnetty Opetus- ja kulttuuriministeriön hankerahaa varhaiskasvatukseen 64 000 euroa, kertoo kunta verkkosivuillaan.

Tiedotteen mukaan Hausjärvi haki erityisavustusta kunnallisten varhaiskasvatusyksiköiden arjen vahvistamiseen ”Tukea varhaiskasvatuksen arkeen” -hankkeeseen, joka toteutetaan loppu- ja ensi vuoden aikana.

Hankkeen tavoitteina ovat "varhainen puuttuminen, vasun mukainen toiminta ja tavoitteet, inkluusion ja oppimisen tuen kehittäminen, toimintamallien vakiinnuttaminen".

– Hankkeen avulla saadaan ryhmiin moniammatillista tukea, päästään kehittämään uutta yhdessä sekä kouluttautumaan sisäisesti. Lisätyöpanoksen kautta ryhmiä saadaan jaettua pienempiin ryhmiin ja tätä kautta pystytään tarjoamaan lapsille yksilöllisempää tukea sekä vastataan paremmin lasten tarpeisiin. Uusi konsepti jännittää, mutta tämä hanke nähdään nimenomaan mahdollisuutena, kertoo vt. varhaiskasvatuspäällikkö Tuula Tamminen tiedotteessa.

Hankkeeseen on palkattu kaksi työntekijää, jotka aloittivat syyskuun alussa. Tiedotteen mukaan he toimivat suunnitellusti ryhmissä ja ovat osa päiväkodin henkilöstöä ja toimintaa. Jokainen kunnan päiväkoti vuorollaan saa heidät joukkoonsa noin 1-3 kuukaudeksi kerrallaan.

– Tarkoituksena on tukea lasten kielen kehittymistä sekä kehittää lasten sosiaalisia taitoja ryhmässä. Ryhmien arjessa ei välttämättä ole kaikkeen aikaa, eli nyt päästään perehtymään uusiin toimintatapoihin ajan kanssa, kertoo hankkeen käytännön toteutuksesta vastaava varhaiskasvatuksen erityisopettaja Nina Sillanpää Hausjärven verkkosivuilla julkaistussa tiedotteessa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut