Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Frederik kruunattiin Riutanharjulla Elvis-kerhon uudeksi kunniajäseneksi – Elvis-näyttely tulossa Riihimäelle

Ilkka ”Frederik” Sysimetsä kruunattiin Elvis Presley Finland – King Elvis Association ry:n uudeksi kunniajäseneksi viikonloppuna Riutanharjun tanssilavalla. Jari Koskela

Elvis Presley Finland - King Elvis Association ry eli tuttavallisemmin KEA on valinnut kerhoonsa uuden kunniajäsenen. Viime perjantaina Riihimäen Riutanharjulla KEA:n uudeksi kunniajäseneksi valittiin ”junttidiskon kuningas” Frederik.

Frederik on järjestyksessään viides kunniajäsen. Kerhon aiemmat kunniajäsenet ovat alkuperäisen The Official Elvis Presley Fan Club of Finland –kerhon pitkäaikainen presidentti Hannu Ignatius, Jussi Raittinen, Danny sekä Jorma Kääriäinen.

Vuonna 1989 Frederikiltä ilmestyi levy nimeltään ”Uhri rakkauden”. Alkujaan tarkoitus oli ollut tehdä täysin Elviksen musiikkiin keskittynyt levy. Lopulta mukaan valikoitui myös neljä kotimaisten tekijöiden sävellystä. Ilmestyttyään ”Uhri rakkauden” myi tuolloin platinalevyyn oikeuttaneen yli 50 000 äänitteen määrän. Frederikin seuraava albumi, kultalevyn saanut ”Parhaat vuodet – Prinssi Frederik XIV” sisälsi myös kaksi Elvis-lainaa: ”Sä oot vain kultaa (She’s Not You)” ja ”Kait muistat illan (It’s Now Or Never)”.

Viime vuoden lopulla KEA järjesti ensimmäisen ”Elvis Presley – Mies ja myytti” –näyttelyn Merikeskus Vellamossa Kotkassa. Kannustavan yleisöpalautteen saanut näyttely on nähtävissä nyt myös Riihimäellä.

Syyskuun 7. päivä näyttely avautuu Riihimäen Matkakeskuksessa ja on nähtävissä viikon aina syyskuun 14. päivään asti. ”Elvis Presley – Mies ja myytti” käsittää KEA:n jäsenten omien kotiarkistojen helmiä. Näyttelyssä on esillä myös virallisen kiertuevalokuvaaja Edward Michael ”Ed” Bonjan ottamia valokuvia.

Näyttely järjestetään MT Records.fi:n järjestämän LevyPopupin yhteydessä. LevyPopup tarjoaa sekä uusia että käytettyjä vinyyleitä ja CD:tä laidasta laitaan. Tarjolla rockia, poppia, jazzia, bluesia, progea ja Elvistä.

”Elvis Presley – Mies ja myytti” on nähtävissä maanantaina ja tiistaina klo 11-18, keskiviikkona 12-20, torstaina 11-18, perjantaina 11-20 ja lauantaina 10-15. Sunnuntaina näyttely on suljettu.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut