Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kehityksen kärjessä perinteitä kunnioittaen

Berettan toimitusjohtaja: ”Pitää olla erinomainen kaikissa yksityiskohdissa.”

Toimitusjohtaja Franco Gussalli Beretta ja Berettan asetehdas huomioi Eetu Kallioisen olympiamenestyksen. Hänelle valmistetaan oma Beretta-haulikko. Ari Pakarinen

Ari Pakarinen

Sakon Road Show jalkautui tiistaina Lopelle. Kyseessä oli asealan kiertue, joka toi kokeiltavaksi suosittuja asemalleja. Tapahtumassa Sakon asiantuntijat auttoivat asiakkaita löytämään harrastukseensa sopivan aseen.

Paikalla vieraili merkittävä aseteollisuuden edustaja, kun Berettan toimitusjohtaja Franco Gussalli Beretta tutustui Sakon kiertueeseen Lopen ampumaurheilukeskuksessa. Beretta palkitsi samalla olympia-ampuja Eetu Kallioisen arvokkaalla palkinnolla.

Vuonna 1562 perustettu Fabbrica d'Armi Pietro Beretta on italialainen aseiden valmistaja. Vahvasti perheyritykseksi profiloituva Beretta on vanhin ampuma-aseiden valmistaja maailmassa, ja se on omistanut Sako Oy:n vuodesta 2000.

Vuonna 2016 Berettalla ryhdyttiin vaatimaan ajattelutavan muutosta kaikissa yrityksen prosesseissa ja muun muassa digitalisaation hyödyntämistä suunnittelussa, tuotannossa ja markkinoissa.

Beretan mukaan globaaleilla markkinoilla toimiminen vaatii kaikessa olemista kehityksen kärjessä, ja on otettava käyttöön digitalisaation tarjoamat mahdollisuudet kaikessa toiminnassa. Pitää olla ylivoimainen kaikissa yksityiskohdissa.

Beretta puhuu hyvin mielellään Berettan perheestä niin työntekijöiden kuin ampujien osalta korostaen henkilöstön osaamista ja ampujien menestymistä kaikilla tasoilla. Työntekijöiden osaaminen ja laatu kaikessa tekemisessä on yritystoiminnan kovaa ydintä.

Markkinoiden ja aseiden käyttäjien kanssa tapahtuva vuorovaikutus perustuu onnistuneeseen viestintään kaikissa viestintäkanavissa. Berettan mukaan kaikki niin kilpa- kuin muut ampujat ovat mukana tiedon tuottajana.

Palautekanavien pitää olla kunnossa ja sosiaalinen media on myös tärkeä kanava palautteen saamiseksi. Kerätty tieto analysoidaan ja huomioidaan tarpeen mukaan tuotekehityksessä.

Kauppalehden artikkelissa 2016 Pekka Lähteenmäki kirjoitti Berettan osoittautuneen unelmaomistajaksi Sakolle, ja se on varmasti totta. Riihimäen kivääri- ja patruunatehtaaseen on investoitu.

Beretta nosti Lopella esille Sakon henkilöstön osaamisen ja aktiivisen otteen kehittämisessä, suunnittelussa ja tuotannossa. Hän näkee, että Sakolla on edessään hieno tulevaisuus. Sakon vuosisadan aikana karttunut kokemus ja tinkimätön tarkkuus laadussa, uudet modernit tuotantotekniikat ja suunnittelumetodit ovat tehtaan menestystekijöitä.

Berettan toimitusjohtaja Franco Gussalli Beretta vieraili Lopen ampumaurheilukeskuksessa. Ari Pakarinen

Loppilainen olympia-ampuja Eetu Kallioinen kuuluu Berettan perheeseen. Toimitusjohtaja Berettan mukaan omia kilpa-ampujia ja heidän menestymistään seurataan tarkasti.

Näin on myös Kallioisen kohdalla. Lopella Berettan asetehdas muisti Kallioista juuri häntä varten valmistettavalla haulikolla.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut