TBE-rokotteita saatavilla Hyvinkäällä kahtena lauantaina – punkeista tehty paljon havaintoja

TBE-, jäykkäkouristus- sekä pneumokokkirokotteita on pian saatavilla Hyvinkäällä, kun Suomen rokotepalvelun rokotebussi saapuu kaupunkiin elo- ja syyskuussa. Suomen rokotepalvelu kertoi asiasta keskiviikkona julkaistussa tiedotteessaan.

Tiedotteen mukaan bussi päivystää Hyvinkään kauppatorilla lauantaina 21. elokuuta kello 9.30–13 sekä lauantaina 4. syyskuuta kello 9.30–11.

Tiedotteen mukaan vuodesta 2021 on tulossa ennätyksellisen korkea TBE-tapausten, eli puutiaisaivotulehdusten määrässä. Lisäksi tiedotteessa todetaan, että puutiaiset ovat viime vuosina myös levinneet yhä laajemmille alueille, ja niistä on elokuun aikana tehty paljon havaintoja myös Hyvinkäällä.

Kuluneen vuoden aikana Suomessa on todettu 73 TBE-tapausta, kun koko edellisvuonna määrä oli 91. Vuonna 2019 kirjattiin puolestaan 68 tapausta.

– Tartuntamäärissä on ollut yli 30 prosentin kasvu, ja kasvu näyttää jatkuvan myös tänä vuonna. Elokuun puoleen välin mennessä Suomessa on todettu 73 tapausta TBE-tapausta, eli reilusti enemmän kuin koko vuonna 2019. Näiden lisäksi on oletettavissa, että lievempiä, ei-diagnostisoituja tapauksia löytyy runsaasti. Eli TBE-tapausten kasvu on merkittävä, kertoo Suomen Rokotepalvelun toimitusjohtaja Olivia Kuusinen tiedotteessa.

Punkkihavaintoja kirjaa puolestaan Turun Yliopiston ja Pfizerin kehittämä Punkkilive-sivusto.

Sivustolta löytyvän, 19. elokuuta päivitetyn, punkkihavaintokartan mukaan Hyvinkäällä on viimeisten 30 päivän aikana tehty yli 60 punkkihavaintoa.

Kartta päivittyy ilmoitettujen havaintojen myötä päivittäin.

Mainos: Aamuposti

Mainos: Hämeen kesäyliopisto

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut