Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

OP Uusimaa, OP Helsinki ja OP Itä-Uusimaa selvittävät yhdistymismahdollisuuksia – syntyvällä osuuspankilla olisi 10 prosentin osuus koko Suomen asuntoluottokannasta

Pankit: OP Uusimaan pankkitoiminnassa myös kasvua.

Jussi Huttusen mukaan OP Uusimaa, OP Helsinki ja OP Itä-Uusimaa suunnittelevat yhdistymistä. OP Uusimaa

Toni Forssell

Uudenmaan, Helsingin ja Itä-Uudenmaan Osuuspankit suunnittelevat yhdistymistä. OP Uusimaa kertoi asiasta tiistaina julkaistussa, puolivuosikatsausta koskevassa tiedotteessaan.

Tiedotteen mukaan pankkien hallitukset ovat käynnistäneet selvityksen yhdistymisestä yhdeksi pankiksi.

Yhdistymisen myötä syntyvä osuuspankki olisi kooltaan hyvin merkittävä. Tiedotteen mukaan sillä tulisi olemaan 10 prosentin osuus koko Suomen asuntoluottokannasta.

– Muutosta on valmisteltu pankkien hallituksissa kevään ajan. Tavoitteena on, että lopullinen päätös yhdistymisestä tehdään syksyllä 2021 pankkien edustajistojen kokouksissa. Suunnitelman mukaan uusi pankki aloittaisi toimintansa vuoden 2022 loppuun mennessä, OP Uusimaan toimitusjohtaja Jussi Huttunen toteaa tiedotteessa.

Hänen mukaansa toteutuessaan pankkien yhdistyminen ei aiheuttaisi muutoksia nykyisiin asiakassuhteisiin tai palveluverkostoon.

OP Uusimaan pankkitoiminta on alkuvuoden aikana kasvanut.

Tiedotteen mukaan tammi-kesäkuun tulos oli 13,8 miljoonaa euroa. Kasvua edellisen vuoden vastaavan aikaan verrattuna oli jopa 88 prosenttia.

– Luottokanta kasvoi vuodessa 2,1 prosenttia ja talletuskanta 1,7 prosenttia. Vakavaraisuus on edelleen vahvalla tasolla ollen 31 prosenttia, Huttunen toteaa tiedotteessa.

Hän toteaa myös, että omistaja-asiakkaiden määrä oli kesäkuun lopussa lähes 87 000. Heille maksettiin alkuvuoden aikana OP-bonuksia 4,6 miljoonaa euroa.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut