Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Tutkimustieto puoltaa raskaana olevien koronarokottamista – deltamuunnoksesta huolestuttavaa tietoa

Iso-Britanniasta saadun viimeisimmän tiedon mukaan koronaviruksen deltamuunnoksen aiheuttama tauti voi aiheuttaa raskaana oleville aiempia virusmuunnoksia vaikeampia oireita. Kuvituskuva. Marita Itävuori

Jari Halme

Iso-Britanniasta saadun viimeisimmän tiedon mukaan koronaviruksen deltamuunnoksen aiheuttama tauti voi aiheuttaa raskaana oleville aiempia virusmuunnoksia vaikeampia oireita. Raskaana olevan koronavirustauti voi kasvattaa myös ennenaikaisen synnytyksen todennäköisyyttä.

– Kun deltavariantin aiheuttamat tartunnat ovat lähteneet nousuun, olemme huomanneet viitteitä taudin aktivoitumisessa Husin alueella myös raskaana olevien keskuudessa, Husin naistentautien ja synnytysten toimialajohtaja Seppo Heinonen kertoo tiedotteessa.

Raskaana oleva voi halutessaan ottaa koronarokotteen missä tahansa raskauden vaiheessa.

Ennen raskautta aloitetun koronarokotussarjan toisen annoksen voi myös ottaa raskauden aikana.

Raskauden yrittämistä tai hedelmällisyyshoitoja ei myöskään tarvitse siirtää koronarokotuksen vuoksi.

Myös muiden perheenjäsenten kannattaa ottaa koronarokote omalla vuorollaan.

– Iso-Britanniassa suositellaan nyt vahvasti, että raskaana olevat ottaisivat koronarokotteen.

– Tutkimustieto puoltaa, että raskaana olevien kannattaa ottaa rokote viipymättä myös Suomessa, sillä deltamuunnoksen voimakas lisääntyminen väestössämme on juuri nyt ajankohtaista, Heinonen sanoo Husin tiedotteessa.

Hänen mukaansa rokotteen vasta-aineita on todettu siirtyvän äidiltä sikiölle, jolloin ne voivat suojata myös vastasyntynyttä lasta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut