Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kino Sammon syksyn esityskausi alkaa – ensi-illassa lähes 90 vuotta vanha tragedianäytelmä

Veren häät -näytelmän toteuttaa Riihimäen nuorisoteatterin syventävien ryhmä. Riihimäen nuorisoteatteri

Riihimäen Kino Sampo avaa syksyn esityskautensa perjantaina 6. elokuuta.

Silloin ensi-iltaan tulee Riihimäen nuorisoteatterin Veren häät -näytelmä, joka on Federico Garcìa Lorcan vuonna 1932 kirjoittama tragedianäytelmä.

Riihimäen nuorisoteatteri tiedotti asiasta keskiviikkona.

Tiedotteen mukaan Veren häät on symbolinen ja tunnelmallinen näytelmä, joka kertoo kolmesta suvusta, joilla on vaikeat suhteet keskenään. Kahden suvun yhteisen edun nimissä sukujen nuorimmat naitetaan keskenään. Häiden aattona morsian kuitenkin karkaa vihollissuvun kielletyn rakkautensa kanssa ja siitä seuraa ajojahti, joka saa ylimaalliset mittasuhteet.

– Veren häät -näytelmä on hyvin klassista näytelmäkirjallisuutta, joka toteutetaan nykyteatteriin sopivalla tyylillä, kuitenkin alkuperäistä tekstiä kunnioittaen. Kino Sammossa nähdään hyvin voimakas, visuaalinen ja tunnelmallinen esitys, tiedotteessa todetaan.

Näytelmän toteuttaa Riihimäen nuorisoteatterin syventävien ryhmä, jonka oppilaat ovat opiskelleet teatteritaiteen perusopintoja vähintään seitsemän vuotta.

Ohjauksesta vastaa Juhana Rönnkvist, lavastuksen ja rekvisiitan on toteuttanut ammattiopisto Samiedun esitys- ja teatteritekniikka, valot on suunnitellut Jussi Karlstedt ja ääniä on ollut suunnittelemassa Veini Oksanen.

Näytelmää ei suositella alle 13-vuotiaille.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut