Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Ukko-Pekan kyydissä nostalgiatunnelmaan – matkaan pääsee myös Hyvinkäältä ja Riihimäeltä

Höyryjuna: Mennyt aika on täällä taas. Höyryveturin tulon kuulee jo kaukaa.

Ukko-Pekka liikennöi taas tänä kesänä. Sen kyytiin voi nousta myös Riihimäeltä ja Hyvinkäältä. Perjantaina sillä pääsee Helsingin suuntaan ja sunnuntaina toiseen suuntaan. Petteri Hakanpää

Jari Halme, Sirpa Repo

Höyryjuna Ukko-Pekan voi nähdä pääradalla tällä viikolla. Sen kyytiin pääsee täältä kahtena päivänä.

Riihimäeltä junaan voi nousta perjantaina 6. elokuuta kello 15.30, kun juna puksuttaa Kouvolasta Helsinkiin.

Hyvinkäältä pääsee kello 15.46.

Vähän pidempään Ukko-Pekka pysähtyy vain Jokelassa kello 15.58–16.11.

Sunnuntaina 8. elokuuta Ukko-Pekan kyydissä pääsee päinvastaiseen suuntaan.

Jokelassa se pysähtyy kello 16.39, Hyvinkäällä kello 16.52–17.02 ja Riihimäellä kello 17.18

– Meillä ajot ovat olleet lähes kesken puolentoista vuoden ajan. Korona on todella vaikuttanut toimintaamme. Höyryveturimatkat 1009 Oy:n toimitusjohtaja Reijo Sarantila kertoo.

Tänä kesänä ainoa liikenteessä oleva Hr1-veturityyppi, joka tunnetaan nimellä Ukko-Pekka, ajaa Kouvolasta muun muassa Naantaliin ja Helsinkiin. Numeroltaan se on 1009.

Sarantila muistuttaa, että matkalippuja myydään vain käteisellä. Hän toivoo, että matkustajilla on mahdollisimman tasaraha lippua ostettaessa.

– Kaikki toimintamme perustuu talkootyöhön ja lipputulot ovat ainoa tulonlähteemme. Emme ole hankkineet kalliita laitteita, jotta lipun voisi maksaa kortilla, toimitusjohtaja perustelee käteisen käyttöä.

Lippuja ei voi ostaa tai varata ennakkoon. Yleensä kaikki halukkaat ovat mahtuneet kyytiin, joten siinä mielessä asiassa ei pitäisi tulla pulmia eteen.

Höyryjunassa on kahvila. Sieltä voi ostaa juotavaa ja pääasiassa makeaa syötävää. Vessojakin löytyy. Konduktöörivaunussa saa kuljettaa muun muassa lastenvaunuja ja polkupyöriä, mutta lemmikkejä ei oteta junaan.

Ukko-Pekka kulkee puulla ja hiilellä. Sarantila kertoo, että hiili on lämpöarvoltaan puuta parempaa.

– Lämmittäjän tehtävä on lappaa puuta tai hiiltä pesään ja pitää yllä höyryn painetta. Ei hänen sitä koko ajan tarvitse tehdä vaan hän voi pitää taukojakin.

Tarkemmat tiedot junan tämän kesän matkojen aikatauluista ja lippujen hinnoista löytää höyryjuna Ukko-Pekan nettisivuilta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut