Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Nuorten mielenterveystyölle rahaa kerännyt Mika Joensuu sai loppusuoralla Lordin mukaan, ja Ropeconista tuli Vuoden peliteko -tunnustus

Tältä näyttää yksi osa Mika Joensuun Figukatsomosta. Joensuu palkittiin viikonloppuna Ropeconissa Vuoden peliteko -tunnustuksella. Perusteluissa sanottiin, että oivallus oli poikkeusoloissa erinomainen paitsi ideana myös toteutuksena. Se toi paljon näkyvyyttä peliharrastukselle sekä rahaa mielenterveystyöhön. Mika Joensuu

Silja Kononen

Hyvinkään kaupungin vs. nuorisopäälliköllä Mika Joensuulla oli viikonloppuna syytä iloon. Hän sai Pohjoismaiden suurimmassa vapaaehtoisvoimin järjestettävässä pelitapahtumassa Ropeconissa Vuoden peliteko -tunnustuspalkinnon.

Joensuu on ensimmäinen henkilö, joka on voittanut Ropeconissa sekä Kultaisen lohikäärmeen -palkinnon (2019) että Vuoden peliteon. Roolipeliharrastajat yhteen kokoavaa tapahtumaa on järjestetty vuodesta 1994.

– Tuntuu todella upealta, etenkin kun tähän lisätään vielä viime vuonna tulleet kansainvälinen Warhammer Heroes -palkinto, joka tosin koronan vuoksi on edelleen saamatta Englannista, sekä Vuoden pelikasvattaja 2020.

Ropecon pidettiin tänä vuonna virtuaalisena, ja tapahtuma keräsi noin tuhat kävijää eri alustoille.

Tältä pelilauta näyttää katsomoineen ja figuureineen koko komeudessaan. Mika Joensuu

Joensuu iloitsee saamastaan huomiosta, koska se on tuonut näkyvyyttä hänen ideoimalleen Figukatsomo-hyväntekeväisyysprojektille, joka on tuonut jo yli 10 000 euroa nuorten mielenterveystyöhön. Kaikki projektiin lahjoituksena saadut eurot ovat menneet suoraan Mieli ry:lle.

Projekti alkoi seitsemän kuukautta sitten.

– Katsomon rakentaminen alkoi tammikuun alussa 2020 ja helmikuussa käynnistyi hyväntekeväisyysprojekti sen ympärille.

Myös Aamuposti on seurannut Joensuun projektin etenemistä muun muassa tässä ja tässä jutussa.

Nyt projekti on viittä vaille valmis.

– Kaikki on varmaankin lopullisesti valmiina ensi viikon aikana, Joensuu kertoo.

Tunteja miniatyyripelikatsomon ja sen hahmojen rakentamiseen kului noin 500 – eli Joensuu omisti joka päivä muutaman tunnin vapaa-ajastaan asialle.

– En kyllä etukäteen arvannut, mitä tästä seuraa ja kuinka isoksi tämä paisuu. Jälkikäteen ja loppusuoralla tuntuu kuitenkin upealta ja käytetyn ajan arvoiselta.

– Iloisesti yllätti, kuinka moni taho halusi osallistua mukaan tähän hieman erikoiseen kampanjaan. Isoja ja pieniä yrityksiä, erilaisia organisaatioita ja paljon yksityishenkilöitä, jotka kaikki halunneet osallistua ja auttaa.

Lordi löysi paikkansa katsomosta. Mika Joensuu

Suuri ilon aihe Joensuulle on myös Lordi-yhtyeen saaminen loppusuoralla mukaan projektiin. Nimekkäistä yhtyeistä mukana ovat myös Apulanta, Nightwish, Stam1na, Battle Beast ja Sonata Arctica, joiden musiikkia Joensuu itsekin kuuntelee ja joita siksi lähestyi.

– Pari viikkoa sitten saatiin Lordi mukaan kampanjaan, ja se sai oman mainoksensa katsomoon.

Joensuu kertoo, että seuraavaksi katsomot tulevat käyttöön ja esille erilaisiin pelitapahtumiin ja näyttelyihin. Esimerkiksi Jokelan kirjastoon ne tulevat esille syyskuuksi.

– Ne ovat kuitenkin ensisijaisesti tarkoitettu koristeeksi pelipöydän ympärille.

Omaa seuraavaa projektiaan hän ei ole vielä päättänyt.

– Varmasti jotain kevyempää ja pienempää maalailua, hän naurahtaa.

Muokattu 2.8. klo 18.46: lisätty kuva koko pelilaudasta ja korjattu ensimmäistä kuvatekstiä, jossa on vain osa kokonaisuudesta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut