Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

17-vuotiaalle työttömälle ei kohta enää heru työttömyystukea, jos takana on pelkkä peruskoulu

Kuvituskuva. Tuija Pauhu/Arkisto

Minna Harmaala

Alle 18-vuotiaille ei elokuun alusta lähtien enää tipu työttömyysetuutta, jos takataskussa ei ole tutkintotodistusta, tiedottaa Kela. Tähän saakka 17-vuotiaatkin ovat voineet saada työttömyysturvaa kuten aikuisetkin.

Muutos käytäntöön johtuu oppivelvollisuuden laajenemisesta. Elokuun 1. päivänä voimaan tulevan uuden lain mukaan nuoren täytyy peruskoulun jälkeen suorittaa toisen asteen tutkinto lukiossa tai ammatillisessa oppilaitoksessa tai hakeutua niin sanottuun nivelvaiheen koulutukseen. Laajennettu oppivelvollisuus päättyy, kun nuori täyttää 18 vuotta. Laajennettu oppivelvollisuus koskee niitä nuoria, jotka saavat peruskoulunsa päätökseen tänä vuonna tai myöhemmin.

17-vuotias voi saada työttömyysetuutta myös elokuun jälkeen, jos hän on suorittanut toisen asteen tutkinnon. Lisäksi työttömyystukea voi saada, jos on keskeyttänyt oppivelvollisuutensa suorittamisen esimerkiksi pitkäaikaisen sairauden vuoksi.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut