Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kanta-Häme palasi koronan kiihtymisvaiheeseen – Etätyö- ja maskisuositus pysyvät voimassa, osallistujamääriä ei rajoiteta

Etätyö- ja maskisuositukset ovat nyt voimassa Kanta-Hämeessä 15.8. asti. Katja Juurikko

Petri Lyy

Kanta-Häme on siirtynyt takaisin koronan kiihtymisvaiheeseen. Maakunnallinen pandemiaryhmä totesi tilanteen kokouksessaan torstaina.

Kanta-Häme siirtyi perustasolle tasan kuukausi sitten. Sen jälkeen koronan ilmaantuvuus on noussut ja on nyt 46 tartuntaa/100 000 asukasta.

Muita kiihtymisvaiheeseen siirtymistä perustelevia lukuja ovat positiivisten näytteiden osuus tutkituista näytteistä, joka on noussut 2,3 prosenttiin. Uusista potilaita vain noin 16 prosenttia on sairastunut karanteenin aikana.

Tartuntaketjut ovat pandemiaryhmän mukaan pääosin tiedossa, mutta epäselviä ketjuja on todettu lisääntyvistä maakunnan kaikilla alueilla.

Ulkomaanmatkailijat kuormittavat tällä hetkellä testaajia ja jäljittäjiä, vaikka matkailun kautta ei pademiaryhmän mukaan toistaiseksi ole todettu merkittäviä määriä tartuntoja.

Etätyösuositus jatkuu Kanta-Hämeessä toistaiseksi soveltuvilla aloilla ja tehtävissä. Pandemiaryhmän päivittämät suositukset ovat tällä erää voimassa 15.8. asti.

Kasvomaskeja suositellaan käytettäväksi silloin, kun lähikontaktia ei voida välttää, erityisesti ruuhkatilanteissa.

Yksityistilaisuuksissa suositellaan etenkin sisätiloissa varmistamaan mahdollisuus välttää fyysistä kontaktia. Kirjanpitoa osallistujista suositellaan tartunnanjäljityksen helpottamiseksi.

Yleisötilaisuuksien osallistujamäärää ei rajoiteta. Osallistujien ja seurueiden tulisi välttää lähikontaktia toisiinsa, kun sisätiloissa on yli 10 ja rajatuissa ulkotiloissa yli 50 henkilöä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut