Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Tehosterokotuksen aikaistaminen ja rokotukset ilman ajanvarausta työn alla Keusotessa – Modernaa olisi, Pfizeriä ei

Kakkosrokotusten systemaattinen aikaistaminen ei Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymän mukaan ole mahdollista, koska eri rokotteiden saatavuudessa on eroja. Minna Lyytinen

Petri Lyy

Toisen koronarokotuksen aikaistaminen on selvittelyssä Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymässä. Rokotukset ilman ajanvarausta eivät myöskään ole mahdollisia ainakaan toistaiseksi.

Joillakin paikkakunnilla kahden rokotuksen väliä on lyhennetty 12 viikosta 8 viikkoon. Rokotusten systemaattinen aikaistaminen ei tällä hetkellä ole Keusotessa mahdollista, kuntayhtymä kertoo tiedotteessaan.

Jos ensimmäinen rokote on ollut Pfizeriä, kakkosrokotuksen aikaistaminen ei onnistu. Modernan saatavuus on parempi, ja kakkosrokotukset sillä ovat mahdollisia.

Samat vapaat rokotusajat ovat Keusoten mukaan tarjolla sekä puhelinajanvarauksessa että nettiajanvarauksessa.

Rokotusten laajentaminen kaikkiin 12–15-vuotiaisiin odottaa Keusoten mukaan valtioneuvoston päätöstä asiasta. Mikäli päätös syntyy, ajanvaraus avautuu tälle ikäryhmälle Keusoten mukaan elokuun aikana.

Riskiryhmiin kuuluvien 12–15-vuotiaiden rokotukset ovat käynnissä.

Kommentoi

Mainos: Nikotiinipussit.com

Nikotiinikorvaushoito-tuotteiden suosio Suomessa kasvaa

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut