Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

K-ryhmä: Näissä maakunnissa herkutellaan eniten jäätelöllä

Teemu Nurmi

K-ryhmän kesän myyntilukujen mukaan Suomen kaikkein suurimmat jäätelönystävät asuvat Pirkanmaalla ja Satakunnassa.

– Pirkanmaalla ostetaan suhteessa eniten kaikkia eri jäätelötyyppejä kerta-annoksista kotipakkauksiin. Satakunta seuraa hyvänä kakkosena: siellä korostuvat kaikki muut tyypit paitsi kotipakkaukset. Suhteessa vähiten jäätelöä ostetaan Pohjanmaalla ja Etelä-Savossa, mutta ero maan keskiarvoon on kuitenkin hyvin pieni, K-ryhmän osto- ja myyntipäällikkö Kirsi Väistö kertoo tiedotteessa.

K-ryhmän mukaan kotipakkauksissa kärkipaikkaa pitää Uusimaa, jonka jäljessä tulee Lappi. Jäätelöpuikkojen osalta ykkösmaakuntien Pirkanmaan ja Satakunnan perässä on Kanta-Häme.

Jäätelötuutin ostaa satakuntalaisen jälkeen todennäköisimmin kainuulainen tai keskisuomalainen. Pikari on ykkössuosikki Varsinais-Suomessa.

K-ryhmän tuotteista monipakkaukset, jotka sisältävät joko samanlaisia tuotteita tai lajitelman erilaisia jäätelöitä, ovat erityisesti pohjalaisten suosikkeja: niitä ostetaan erityisen paljon Etelä-, Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla. Myös mehujäät korostuvat pohjalaismaakunnissa ja Keski-Suomessa.

Kommentoi

Mainos: Aamuposti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut