Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sinilevää havaittu useilla uimarannoilla Lopella – Riihimäen tilannetta selvitetään – Hausjärvellä ei havaintoja – Tilanne voi muuttua nopeasti

Sinilevää on havaittu heinäkuussa useilla alueen yleisillä uimarannoilla, Riihimäen ympäristöterveyden tiedotteessa kerrotaan.

Helteinen sää lämmittää nyt järvivesiä ja suosii sinilevien kasvua.

Lopen alueen uimarannat tarkastettiin 13. heinäkuuta ja sinilevää havaittiin seuraavilla rannoilla: Launosten uimaranta, Lopen kirkonkylän uimaranta, Sajaniemen uimaranta ja vähäisissä määrin Heratuksen uimaranta ja Läyliäisten uimaranta. Myös Ojajärven uimarannalta on tullut sinileväilmoituksia ja uimaveden sinilevätilannetta seurataan tehostetusti.

Riihimäellä Hirvijärven uimarannan sinilevästä on tullut ilmoituksia terveysvalvontaan ja uimarannan sinilevätilanne tarkastetaan.

Tiedotteen mukaan Janakkalan alueen yleiset uimarannat tarkastetaan huomenna. Virala Camping uimarannalta on yhteydenottojen perusteella otettu uimavesinäyte 8. heinäkuuta, mutta tutkimustulokset eivät ole vielä valmistuneet.

Hausjärven yleisillä uimarannoilla ei havaittu sinilevää 8. heinäkuuta, mutta levätilanne voi muuttua nopeasti. Terveysvalvonta on saanut yhteydenottoja Puujoen uimarannasta Ryttylässä Uimalantiellä. Puujoen uimapaikka Ryttylässä ei ole kunnan ylläpitämä virallinen uimapaikka, vaan ranta on tehty veneiden säilytys- ja laskupaikaksi.

Uimarannoille on tilanteen mukaan jätetty tiedote sinilevähavainnoista. Koska sinilevätilanne kuitenkin voi vaihdella nopeasti jopa saman päivän aikana, levätilanne kannattaa aina tarkastaa silmämääräisesti ennen uimaan menoa.