Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Lopen Lehti: Lopella on tehty suuri testamenttilahjoitus – säätiön kautta jaettavaksi tulossa kymmeniä tuhansia vuosittain esimerkiksi lapsien ja nuorien tarpeisiin

Lopella on tehty suuri testamenttilahjoitus, jonka tuotoilla tullaan tukemaan sosiaalista hyvinvointia kunnassa. Tarkoitusta varten perustetaan Antti Peltovuoren säätiö, joka ottaa huomioon etenkin lasten ja nuorten tarpeet, kulttuurin ja urheilijat. Jaettavaksi yli kahden miljoonan euron omaisuuden tuotoista tulee vuositasolla kymmeniä tuhansia euroja.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Lopen Lehti.

– Säätiön toiminta-alueeseen kuuluvat kaikki järkevällä tavalla toteutettavissa olevat hankkeet. Kuitenkin toteutus tapahtuu niin, että kunnan ja seurakunnan toiminta-alueille ei mennä. Tarkoitus on tarjota mahdollisuuksia lisätoimintaan, joka edistää sosiaalista hyvinvointia kunnassa, kertoo asianajaja Pekka Romo Lopen Lehden haastattelussa.

Romo toimii toukokuussa kuolleen Antti Peltovuoren testamentin toimeenpanija.

– Lapsettomana kuolleen Antti Peltovuoren jättämä omaisuus on arvoltaan 2,2–2,3 miljoonaa euroa. Omaisuuden jaosta on määrätty testamentissa. Sen toimeenpanon jälkeen perustetaan virallisesti säätiö.

Romo kertoo, että Antti Peltovuori halusi perustettavan säätiön asioita hoitavaan hallitukseen eri alojen asiantuntijoita. Lopen Lehden mukaan säätiön hallitukseen tulevat Aulis Alanko, Raimo Kerola, Tapio Mikkola, Antti Koskimäki ja Juhana Männistö.

– Säätiö saadaan viralliseen toimintaan varmaankin ensi vuoden alussa. Elo-syyskuussa kokoontuu hallitus ja kertoo tarkemmin suunnitelmista. Alustavien laskelmien mukaan vuotuinen jaettavissa oleva tuotto tulee olemaan useita kymmeniä tuhansia euroja. Säätiön omaisuuttahan ei saa niin sanotusti hukata, vaan pelkästään sen tuotto voidaan jakaa, Romo korostaa Lopen Lehdelle.