Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Työttömyyden lasku hitainta Uudellamaalla

Kuvituskuva. Arkisto

Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen kuntien alueella oli toukokuun lopussa yhteensä 109 376 työtöntä työnhakijaa, Uudenmaan ELY-keskuksen tiedotteessa kerrotaan. Heistä ilman työsuhdetta olevia oli 90 054 ja lomautettuja 19 322. Työttömien kokonaismäärä laski 38 311 henkilöllä verrattuna vuotta aikaisempaan. Tässä on laskua 25,9 prosenttia.

Uudellamaalla lasku oli koko maan alhaisinta. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli toukokuun lopussa 12,4 prosenttia, joka on 4,6 prosenttiyksikköä vuotta aikaisempaa vähemmän.

Työttömiä työnhakijoita oli toukokuun lopussa 3 995 henkilöä vähemmän kuin edelliskuussa. Alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli alueella yhteensä 11 273, mikä on 35,1 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin Uudenmaan TE-toimistoon toukokuussa 24 981 eli 8 955 enemmän kuin vuotta aiemmin.

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta.

Kommentoi

Mainos: Aamuposti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut