Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Näköislehdessä tänään: Koirien tarkat nenät saattavat tulevaisuudessa auttaa myös vaikkapa myrskyn uhreja

Uutiset: Suomessa selvitetään, onko pelastuslaitoksilla tarpeita käyttää pelastuskoiria apuna erilaisia onnettomuustilanteissa ja miten pelastuskoirien hälyttäminen järjestettäisiin. Jos rajuilma iskee esimerkiksi puustoiselle leirintäalueelle, koirasta voisi olla hyötyä ilmaisemaan ja varmistamaan, onko puiden alla vielä ihmisiä avun tarpeessa.

– Yhtään ihmistä ei voida pelastaa, jos ei ensin tiedetä, missä hän on, kenttäkouluttaja Jarno Keränen sanoo.

Hyvinvointi: Korona-aikana moni on kävellyt enemmän kuin koskaan. Heini Parviainen aloitti pitkät kävelyt halvaantumisensa jälkeen. Myös toimittaja kokeili, miltä 30 kilometrin kävely tuntuu.

Hyvinvointi: Sosiologi, väitöskirjatutkija Kitti Suoranta määrittää aikamme ”seksuaalisen vallankumouksen toiseksi vaiheeksi”. Ensimmäinen elettiin 1960-luvulla.

– Olemme keskellä uutta murrosta, jota leimaavat esimerkiksi yksiavioisuuden normin löystyminen, seksuaalinen vapaamielistyminen ja monimuotoisuuden lisääntyminen. Aiemmin avoimet suhteet ovat olleet valtavirtaa etenkin homomiesten suhteissa, mutta nyt ne ovat sallitumpia muillekin. Näihin suhteisiin liittyy suostumuksellisuus ja vastuullisuus.

Historia: Piipputupakkaa ja savukkeita on vuosisatojen varrella yritetty salakuljettaa maahan mitä erikoisimmilla tavoilla. Muun muassa tämä selviää Tullimuseon uudessa teemanäyttelyssä Himoitut lehdet – Tullin ja tupakan historia, joka kertoo Tullin ja tupakkatuotteiden yli 400-vuotisesta yhteisestä menneisyydestä.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Aamupostin tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Aamupostin verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut