Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Keusote aloittaa yhteistyön yksityisen palveluntuottajan kanssa ensivaiheessa Järvenpäässä ja Hyvinkäällä – tavoitteena parantaa vastaanottopalvelujen saatavuutta

Keusote aloittaa hoitaja-lääkäri –vastaanottopalvelujen yhteistyöpilotin yksityisen palveluntuottajan kanssa takaisinsoittojen ruuhkatilanteiden hoitamiseksi kesäkuun aikana.

Pilotti on määräaikainen ja kestää vuoden loppuun. Pilotin avulla halutaan parantaa vastaanottopalvelujen saatavuutta.

Ensimmäisessä vaiheessa palvelu kohdennetaan Hyvinkään ja Järvenpään asukkaille, sillä näiden kuntien terveysasemilla yhteydenottoihin vastaaminen on ruuhkautunut ja asukkaiden pääsy palveluihin on viivästynyt.

Kesän jälkeen toimintaa laajennetaan palvelemaan kaikkien jäsenkuntien asukkaita.

Uusi ruuhkatilanteissa käytössä oleva toiminta ei edellytä asiakkailta erityisiä toimenpiteitä. Lääkäri-hoitajavastaanottojen puhelinnumerot säilyvät nykyisinä.

Joissakin tilanteissa potilaalle voidaan tarjota lääkärin vastaanottoaikaa palveluntuottajan omaan toimintayksikköön Hyvinkäälle tai Järvenpäähän.

Yhteistyön käynnistämistä yksityisen palveluntuottajan kanssa on viivästyttänyt muun muassa alueen viiden eri potilastietojärjestelmän tietojen käsittelyyn ja siirtymiseen liittyvät rekisterilainsäädännölliset sekä tekniset haasteet.

Keusote tiedottaa ensi viikon aikana tarkemmin pilottipalveluntuottajan valinnasta ja toiminnan käynnistymisestä.

Keusoten hoitajan ja lääkärin vastaanottopalvelujen peruskysyntä ja asiakkaiden määrä on kasvanut alkuvuoteen 2020 verrattuna lähes 18 prosenttia.

Peruskysynnän kasvun lisäksi lääkäri- ja hoitajavastaanotot ovat toteuttaneet koronapandemiaan liittyvää ohjausta, neuvontaa ja koronarokotuksia.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut