Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Yleisurheilu on hauskaa ja tekee hyvää – Hyvinkäällä yleisurheilun aikuisryhmään pääsee mukaan kuntotasosta riippumatta

Liikunta: Aikuisten yleisurheiluryhmä kokoontuu kahdesti viikossa.

Hyvinkään Seudun Urheilijoiden yleisurheiluryhmät treenaavat kesäkaudella Urheilupuistossa. Mirka Tuiskun mukaan yleisurheilu on hyvä ja hauska harrastus, joka kehittää monipuolisesti kuntoa, nopeutta ja lihasvoimaa. Mia Lagström

Mia Lagström

Yleisurheilun pariin on tullut Hyvinkäällä tänä kesänä ennätysmäärä aikuisharrastajia. Hyvinkään Seudun Urheilijoiden urheilukoordinaattori Mirka Tuisku ei ihmettele yleisurheilun suosiota. Yleisurheilussa heitetään, hypitään ja juostaan, joten se on hyvä kuntoilumuoto, joka kehittää monipuolisesti kehon eri lihasryhmiä.

Hyvinkään Seudun Urheilijoiden aikuisten harjoitusryhmä kokoontuu kahdesti viikossa läpi vuoden.

– Yleisurheilu mielletään kesälajiksi. Näin ei kuitenkaan ole. Me harjoittelemme myös talvella, Tuisku kertoo.

Aikuisten harjoitusryhmä on tarkoitettu ihan kaikille yleisurheilusta kiinnostuneille kuntotasosta riippumatta. Jokainen voi tehdä omalla tasollaan. Tuisku kannustaa aloittelijoita mukaan myös kilpailutoimintaan.

– Järjestämme pari kertaa vuodessa kaupunginmestaruuskisat. Nimestään huolimatta ne ovat epävirallisia matalan kynnyksen kisoja, joissa pääsee kokeilemaan, miltä kilpaileminen tuntuu. Ne ovat todella hauskoja. Suosittelen.

Kilpailemisesta oikein innostuvat voivat ottaa osaa Suomen Aikuisurheiluliiton kisoihin, joita riittää. Jokaiselle ikäryhmälle on omat kilpailusarjansa. Hyvinkään Seudun Urheilijoiden aikuisten harjoitusryhmästä on koottu usein mukaan viestiryhmiä.

Viestissä pääsee kisaamaan porukalla, mikä tekee siitä kivan.

– Yleensä yleisurheilu on yksilölaji. Viestissä pääsee kisaamaan porukalla, mikä tekee siitä kivan.

Tuiskun mukaan juoksu on treeneissä usein isossa osassa, sillä sitä tarvitaan monessa lajissa.

– Monelle aikuisharrastajalle juoksu on myös mieluisaa, etenkin kestävyysjuoksu. Kannustan rohkeasti kokeilemaan myös pikaisempia lajeja.

Muitakin lajeja pääse aikuisryhmän treeneissä ilman muuta harrastamaan, myös aitajuoksua ja seiväshyppyä.

– Kaikki lajit ovat teknisesti haastavia, jos haluaa pärjätä. Kaikkia lajeja voidaan kuitenkin treenata myös niin, että aloittelijat pääsevät niitä kokeilemaan. Aitajuoksussa voidaan madalluttaa aitoja. Seiväshypyssä varataan painoa kepille ja harjoitellaan alastuloa patjalle.

Varsinaisten lajitreenien lisäksi jokaisella harjoituskerralla on myös fysiikkaharjoituksia.

– Yleisurheilussa tarvitaan kestävyyttä, nopeutta, liikkuvuutta ja voimaa, Tuisku kertoo.

Yleisurheilua aikuisille

Hyvinkään Seudun Urheilijoiden aikuisurheilijoiden harjoitusryhmä kokoontuu kesäkaudella torstaisin klo 18.30–20 ja sunnuntaisin klo 17–18.30 Urheilupuistossa.

Ryhmä on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat kohottaa kuntoaan ja treenata monipuolisesti. Aiempaa kokemusta yleisurheilusta ei tarvitse olla.

Kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä joko sähköpostitse, tekstiviestillä tai soittamalla urheilukoordinaattori Mirka Tuiskulle puh. 040 759 5251 tai s-posti mirka.tuisku@hsu.fi. Ensimmäisellä kerralla pääsee kokeilemaan maksutta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut