Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Ruokatarjontaa lisätään Marskin Majan ravintolassa – tarjolle tulevat muun muassa vohvelit ja burgerit: "Uskomme, että näillä on kysyntää"

Uudet omistajat avaavat ovet kesäkuun alussa.

Kimmo Rikkonen (vasemmalla) ja Atte Karppinen haluavat kehittää Marskin Majan ravintolatoimintaa entisestään. Kare Asp

Kare Asp

Marskin Majan ravintola Lopella Punelian rannalla on saanut uudet isännät. Kimmo Rikkonen ja Atte Karppinen pyörittävät ravintolaa aluksi kahdestaan.

Mutta jos ja kun maailma joskus lähtee pyörimään normaalisti, on tarkoitus rekrytoida lisää väkeä.

Toimintaa pyörittää jatkossa Elämysten Makumaja Oy. Markkinoinnissa käytetään nimeä Marskin Majan kesä- ja tilausravintola.

Ovet aukaistaan kesäkuun alussa. Samaan aikaan tulee varsinaiselle majalle opas.

Yrityksen takaa löytyy vankkaa ravintola-alan osaamista.

Toimitusjohtajana on Kimmo Rikkonen, joka tunnetaan Vanajanlinnan ravintolatoimintojen pyörittäjänä. Hallituksen puheenjohtaja on Atte Karppinen, joka on tehnyt uraa useassa helsinkiläisessä ravintolassa, viimeksi ravintolapäällikkönä Finnjävelissä.

Olemme suunnitelleet ravintolarakennuksen seinän viereen yrttiviljelmää.

Hetki uuden toiminnan aloittamiselle ei kylläkään ole se helpoin, toteaa Kimmo Rikkonen.

– Seuraamme tilannetta tarkasti, koska olemme jo myyneet jonkin verran tilauksia kesälle. Ratkaisuja tehdään tilanteen mukaan. Varoiksi olemme luvittaneet pihalle 180 terassipaikkaa.

– Aukioloajat ovat tällaisen ravintolan toimintaa ajatellen ne pahin kompastuskivi. Jos ovet ja piha joudutaan sulkemaan kovin aikaisin, vie se varmasti toiminnalta kannattavuutta. Toki tiesimme tilanteen, kun allekirjoitimme kauppasopimuksen toukokuun alussa, kiteyttää Atte Karppinen.

Yrittäjät kertovat, että he toteuttavat ravintolatoiminnassa omaa juttuaan.

– Toki menuista löytyy edelleen suosittu Marskin perinneateria, mutta rinnalle tulee myös uusi perinnemenu uudella ”twistillä”. Niiden lisäksi tarjolle tulee päivittäin kello 11 alkaen ruokatarjontaa. Tarjolle tulevat esimerkiksi suosituksi osoittautuneet vohvelit, lohikeitto ja Majan omat burgerit.

– Uskomme, että näillä on kysyntää, olemmehan keskellä suosittua kesämökkialuetta. Lisäksi tulemme tuottamaan catering-palveluita sekä suunnitelmissa on myös Juhannuskassi, josta löytyy täydellinen menu take away-tyyliin lähialueelle.

– Nyt näyttää siltä, että aukioloajat ovat torstai-perjantai-lauantai kello 11–20. Sunnuntaina, tiistaina ja keskiviikkona palvellaan kello 11–18. Tarkempaa tietoa saa some- ja nettisivuiltamme. Palveluihin kuuluu myös tilaussaunan vuokraaminen.

Suunnitelmissa ovat myös kesäajan jälkeen toteutettavat pop up-tapahtumat. Myös lauantaibuffetille voisi hyvin olla kysyntää, toteavat Rikkonen ja Karppinen.

Molemmat kertovat olevansa kiinnostuneita sotiemme historiasta. Niinpä he haluavat ammentaa tietoa myös Mannerheimista.

– Ruokiemme raaka-aineet pyritään hankkimaan mahdollisimman läheltä. Jopa niin, että olemme suunnitelleet ravintolarakennuksen seinän viereen yrttiviljelmää. Lisäksi osa raaka-aineista tullaan keräämään itse luonnosta.

Muokattu: täsmennetty 4.6.2021 Atte Karppisen työhistoriaa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut