Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Uusi ravintola avaa kesäkuussa Launosten entisessä työväentalossa – yritys työllistää koko perheen

Yritys: Salin näyttämölle tulee Eetu Rehmosen pyörittämä äänitysstudio.

Ravintolan muutos- ja valmistelutöissä on vietetty tunti ja toinenkin. Vasemmalta Eetu, Venla, Sanni ja Minna Rehmonen. Kare Asp

Kare Asp

Ravintolapalvelut ovat palaamassa Lopen Launosiin. Kesäkuun 4. päivänä pitää Ravintola Wanhaa Seuralaa pyörittävä Rehmosen perhe avajais- ja tutustumistilaisuuden.

– Päivän aikana on tarjolla kahvia ja kakkua. Tapahtuma toteutetaan määräysten mukaisesti ja turvallisesti, kertoo Minna Rehmonen.

Ravintolan paikka on launoslaisille tuttu. Rehmoset ostivat vanhan (114-vuotiaan) työväentalon Lopen Sosialidemokraattiselta työväenyhdistykseltä ennen vuodenvaihdetta.

Ravintolapuoli on uusittu täysin, ja sitä on laajennettu ottamalla käyttöön osa entistä juhlasalia.

Sitäkin jää vielä jäljelle näyttämöineen, tämä mahdollistaa monenlaisten tapahtumien toteuttamisen.

– Salin jakaa nyt seinä, jossa isot liukuovet. Ne voidaan tarvittaessa aukaista tai sulkea. Näin tilaisuuksien ohjelmaa voi seurata ravintolan puolelta vaikka juoman kanssa, juhlatilaan ei juomia saa viedä.

Salin näyttämölle tulee Eetu Rehmosen pyörittämä studio, jossa voidaan tehdä äänityksiä.

Salin akustiikkaa on kehitetty mahdollisimman luonnonmukaisen äänen suuntaan. Eetu on toiminut vastaavissa ohjelmantuottajan tehtävissä niin teatteri-kuin ravintolapuolellakin.

Ravintola on todellinen perheyritys. Äiti Minna on pitkään työskennellyt ravintoloissa, Venla-tytär on kouluttautunut kokiksi. Sanni hoitaa tarjoilijan tehtäviä, mukana on auttamassa myös Leo.

Perheen isä Mika työskentelee edelleen ulkopuolisissa töissä, mutta on ollut uutterasti iltaisin ja viikonloppuisin rakennustöissä.

– Etsimme tällaista tilaa jo hiukan kauemmin. Ensin olivat tähtäimessä huoltoasemakiinteistöt. Sitten silmät nauliintuivat naapurikylässä olevaan kiinteistöön. Näin kertovat Vähikkälässä Kesijärven länsirannalla asustavat Rehmoset.

Uuden ravintolan myötä muuttuvat myös talon terassit. Edessä olevaa terassia laajennetaan, sen toisessa päässä oleva ovi on pois käytöstä laajennettujen wc-tilojen myötä.

Sisään tullaan nyt oikealta. Myös rakennuksen sivulle ”puiston puolelle” tulee uusi terassi.

Siellä on rauhallinen ympäristö esimerkiksi päiväkahvien nauttimiseen. Molemmilla terasseilla on 50 asiakaspaikkaa, sisällä ravintolassa reilut sata.

Tarjonnassa ovat itse tehdyt leivonnaiset ja leivät, myös esimerkiksi wingsit, pizzat, snackit ja muut tulevat ohjelmaan.

– Pizzat tehdään kiviuunissa artesaanimallilla, kertoo Venla Rehmonen.

– Täällä leivotaan erilaisia leivonnaisia myös mukaan ostettaviksi.

Myös ohjelmalliset illat ovat suunnitteilla, kunhan koronasta ja rajoituksista päästään.

Kommentoi

Mainos: Aamuposti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut