Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Nopea kesäteatteripäätös ilahduttaa Riihimäellä: "Tänä kesänä on viimeinen tilaisuus nähdä Allinnan Monttu retroasuisena"

Uusia tiloja aletaan rakentaa syksyllä näytösten loputtua.

Riihimäen Nuorisoteatterin rehtori Kira Boesen seurasi ilahtuneena esitys-ja lavastetekniikan opiskelijoiden työskentelyä. Veini Oksanen, Oskari Mäntynen ja Miro Herme rakensivat viime viikolla Yökyöpelit-näytelmän lavasteita Allinnan Montussa Elise Saarikko

Elise Saarikko

– Tänä kesänä on viimeinen tilaisuus nähdä Allinnan Monttu retroasuisena. Kannattaa siis tulla katsomaan Yökyöpelit-näytelmää, mainostaa Riihimäen Nuorisoteatterin rehtori Kira Boesen.

Riihimäen kaupunginhallitus päätti 10.5. kokouksessaan, että kesäteatteri rakennetaan entiseen paikkaan eli Allinnan Monttuun ja varasi rakentamiseen 600 000 euron määrärahan.

Hankkeessa ovat kaupungin lisäksi mukana Riihimäen Nuorisoteatteri ja Riihimäen Teatteri.

Syyskuussa nuorisoteatterin rehtorina aloittanut Boesen pitää kesäteatterin paikkaa erittäin hyvänä.

Luonto suojaa näyttämöä ja vaimentaa sopivasti liikenteen ääniä.

– Kun katsomon päälle nyt rakennetaan katos, nousee yleisömäärä varmasti. Katosta ei tehdä näyttämön suojaksi, mutta lavastuksellisin ratkaisuin voidaan turvata näyttelijöille ja tekniikalle sateensuojaa ainakin osittain.

Toivottavasti yksi ynnä yksi tuottaa tulokseksi enemmän kuin kaksi.

Kira Boesen

Kesäteatterin alueelle tehdään myös uudet kahvio- ja lipunmyyntitilat, vessat ja henkilöstön sosiaalitilat.

Kira Boesen uskoo ensi kesäksi valmistuvan kesäteatterin tuovan Riihimäen teatterielämään uutta tarjontaa ja monipuolisuutta.

Tähän asti Montussa on ollut kesäisin parikymmentä Riihimäen Nuorisoteatterin näytöstä, mutta jatkossa toimintaa voisi olla enemmän ja pitemmällä aikavälillä.

Teatterinäytösten lisäksi Allinnan Montussa voidaan järjestää konsertteja, messuja ja vaikka elokuvanäytöksiä.

– Uskon tilojen innostavan mukaan uusia teatterin opiskelusta kiinnostuneita lapsia ja nuoria mukaan toimintaan.

Boesen on ollut iloisesti yllättynyt kesäteatterisuunnitelmien nopeasta etenemisestä. Yhteistyö kaupungin ja Riihimäen Teatterin kanssa on sujunut hyvin.

– Toivottavasti yksi ynnä yksi tuottaa tulokseksi enemmän kuin kaksi, Boesen miettii.

Kun kesäteatteri on viimeiset vuodet toiminut kesä kerrallaan, uusien tilojen myötä pitkäjänteinen tulevaisuuden suunnittelu voi toden teolla käynnistyä.

Myös Riihimäen Teatterin toimitusjohtaja Simo Jokinen on ilahtunut kesäteatteripäätöksen nopeudesta.

Edessä on suunnittelun ja neuvottelujen täyttämä syksy ja talvi, kun uudistettuihin tiloihin päästään jo ensi kesäkaudella.

– Yhteistyö nuorisoteatterin kanssa tiivistyy varmasti. Tuntuu luontevalta, että nuorisoteatterin oppilaat ovat mukana meidänkin tulevissa tuotannoissamme.

Jokinen uskoo uusien tilojen kiinnostavan myös vierailevia ammattilaisia.

– Tulevaisuudessa mennään joka tapauksessa siihen, että ryhmät tekevät esityksiä, joiden kanssa vieraillaan eri paikkakunnilla. Se on win-win- tilanne kaikille.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut