Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Riihimäen konkarijoukkue sai robotiikan MM-kisoista tunnustusta – Kolmesta tiimistä tehtiin yksi

Robotiikan MM-kisat käydään tänä vuonna etänä. Kuvituskuva. Toni Forssell

Robotiikan MM-kisoissa yli 14-vuotiaiden V5-sarjassa kilpaillut Team 4 Orange Musketeers eteni alkulohkosta pudotuspeleihin ja palkittiin Innovate Award -tunnustuksella.

Robotiikkakilpailussa kentällä tapahtuvan kilpailusuorituksen lisäksi arvioidaan tiimin päiväkirja robotiikan suunnittelusta ja rakentamisesta. Riihimäkeläisten yli 100-sivuinen englanninkielinen Engineering Notebook vakuutti amerikkalaistuomariston.

Pudotuspeleissä tie nousi pystyyn pienimmällä mahdollisella marginaalilla.

Joukkueen muodostavat Harjunrinteen koulun yhdeksäsluokkalaiset Matilda Ahola ja Aada-Sofia Särkkä, Hyriassa opiskeleva Lauri Helander sekä lukiolaiset Jeremiah Allred, Aapo Hakuni, Teemu Karjalainen ja Eemil Lähteenmäki.

– Kisoista jäi hyvät fiilikset, vaikka jatkopaikka jäi kiinni yhdestä pisteestä. Etäkisat Amerikkaan eivät olleet aikataulullisesti niin pahat kuin kuvittelimme etukäteen. Pelit loppuivat järjelliseen aikaan. Robottimme ohjelmointi oli selvästi keskivertoa parempi. Awardi kohotti tunnelmaa, tiimiläiset pohtivat.

Joukkueen menestyksestä ja kuulumisista raportoi robotiikkaopettaja Aaro Linnalaakso Harjunrinteen koululta.

Menestys ei Linnalaakson mukaan ollut yllätys. Tiimillä on ollut edustusta MM-kisoissa viimeisen viiden vuoden aikana. Joukkue muotoutui nykymuotoonsa täksi kaudeksi, kun kolme MM-kisoissa aiemmin nähtyä riihimäkeläisjoukkuetta päätti yhdistyä.

– Kolmella eri joukkueella olisi ollut rankka kilpailla. Kolmen tiimin osaaminen saatiin hyödynnettyä nyt yhden tiimin eduksi ja ajankäytöllisesti tämä oli helpompaa opiskelukiireiden keskellä, tiimiläiset kertovat.

Tiimissä on jäseniä, jotka ovat olleet mukana robotiikan parissa siitä asti, kun robotiikka rantautui ensi kerran Riihimäen kouluihin kerhomuotoisena. Osa tiimistä suuntaa jatko-opintoihin ja tämä vaikuttaa myös tiimin tulevaisuuteen.

– Tällä kokoonpanolla tämä oli todennäköisesti viimeinen kausi, mutta ei meistä kukaan kyllä kokonaan robotiikasta eroon pääse, tiimi pohtii.

Reetta-Liisa Viitanen on toiminut joukkueen opettajana ja valmentajana kaikkien vuosien aikana. Pelkästään tämän lukuvuoden aikana joukkue on viettänyt aikaa kouluajan ulkopuolella robotiikan parissa satoja tunteja.

– Reetta on ollut tärkeä ja omistautunut kaikki vuodet. Hän puhuu meille järkeä, kun muut ovat zombeina.

Robotiikan MM-kisat päättyvät aina uuden pelihaasteen julkaisemiseen. Riihimäkeläistiimin asenteesta kertoo se, että uuden robotin suunnittelu ja rakentaminen käynnistyivät sunnuntaina vain tunti haasteen julkistamisen jälkeen.

Tämän haasteen parissa kilpaillaan tasan vuoden päästä MM-kisoissa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut