Näköislehdessä tänään | Mia Maljojoen korujen on tarkoitus koskettaa, Arja Kastinen teki levyn jo kuolleen kanteletaiturin kanssa

Kulttuuri: Arja Kastinen soittaa levyllä kanteletta yhdessä 1800–1900-luvulla eläneen Teppana Jäniksen kanssa. Jäniksen taituruus hämmästyttää Kastista.

– En voi käsittää, miten hän on voinut tehdä teknisesti sen ikäisenä paksuilla sormilla niitä juttuja. Valokuvat ja musiikki eivät mene millään lailla yksiin. Tempo on ihan järkyttävä, kun hän heittää muunnelmaa menemään, Kastinen ihmettelee.

Koti: Vilhelmiina Leppäaho on luonut kotiinsa lämpimän mummolamaisen hengen. Se syntyy muun muassa vanhoilla kalusteilla ja hauskoilla esineillä.

Harrastus: Tuotantokanalaa pitävä Ari Puuri on varannut tämän kesän kanamyyntiin 3 000 kanaa ja puolet on jo myyty. Ensimmäiset tilaukset tehtiin joulukuussa.

Henkilö: Korutaiteilija Mia Maljojoki ei pidä koruja pelkkinä koristeina, vaan hänen teostensa on tarkoitus koskettaa niin henkisesti kuin fyysisestikin. Vuosia Saksassa asunut taiteilija hakee nyt inspiraatiota Kolilta ja pohtii, millaista olisi asua syrjässä ja Suomessa pitempäänkin.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Aamupostin tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Aamupostin verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut