Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Riihimäen seudulla kaksi uutta koronatartuntaa – Hämeenlinnassa mahdollisia altistumisia kuluneella viikolla

Kuvituskuva. Katja Juurikko

Lauantain 15.5. aikana Riihimäen seudulla todettiin kaksi uutta koronavirustartuntaa, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri tiedottaa.

Koko sairaanhoitopiirin alueella uusia tartuntoja todettiin 21 kappaletta. Kaikki loput 19 tartuntaa löytyi Hämeenlinnan seudulta.

Todetuista tapauksista yhdeksän liittyy Kanta-Hämeen keskussairaalan osastoepidemiaan ja kaksi Riihimäen sairaalan terveyskeskusvuodeosaston epidemiaan. Sairaanhoitopiirin mukaan yhden tartunnan lähde on jäänyt epäselväksi, muut liittyvät Hämeenlinnan seudun aiempiin tartuntaketjuihin ja ovat pääosin perheensisäisiä jatkotartuntoja.

Sairaanhoitopiiri tiedotti myös, että koronavirustartunnalle on mahdollisesti voinut altistua Hämeenlinnassa maanantaina 10.5. noin kello 12.30–13.00 kaupungin palvelupiste Kastellissa ja tiistaina 11.5. noin kello 13 kauppakeskus Goodmanin Silmäasema-optikkoliikkeessä.

– Näissä paikoissa asioineita kehotetaan tarkkailemaan huolellisesti terveydentilaansa kahden viikon ajan ja hakeutumaan testaukseen, jos koronainfektion oireita ilmenee, sairaanhoitopiirin tiedotteessa todetaan.

Sairaanhoitopiirin mukaan toukokuun alkupuolella tartuntojen ilmaantuvuusluku on ollut noin 60 tartuntaa 100 000 henkilöä kohden kahden viikon periodilla. Fimlabissa tehdyistä testeistä noin 2,1 prosenttia on ollut COVID-19-positiivisia.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut