Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivi Räsänen otti kantaa kuntien hankintapolitiikkaan – "Kunta, joka tahtoo edistää alueen elinvoimaa, kilpailuttaa viisaasti"

Riihimäkeläisen kansanedustajan Päivi Räsäsen (kd.) mielestä kuntien hankintapolitiikalla on merkittävä rooli kunnan elinvoiman nostamisessa.

Räsänen otti asiaan kantaa lauantaina Kristillisdemokraattien Hämeen piirin kevätkokouksessa sekä sen jälkeen julkaistussa tiedotteessa.

Räsäsen mukaan kuntapäättäjien ydintehtävä on edistää kunnan elinvoimaa, yrittäjyyttä ja työllisyyttä.

– Kuntien oma vastuu osaavasta hankintapolitiikasta on erittäin merkittävä. Kunta, joka tahtoo edistää alueen elinvoimaa, kilpailuttaa viisaasti. Hankinnoissa ei pidä tarkastella ainoastaan hintaa, vaan myös paikallisuutta, turvallisuutta, jäljitettävyyttä ja elinkaarikustannuksia, Räsänen sanoo tiedotteessa.

Hän myös mainitsee, että hankintalaki mahdollistaa lähiruuan suosimisen sekä pienten ja keskisuurten yritysten markkinoille pääsyn muun muassa tekemällä osatarjouksia kilpailutuksiin.

Julkisissa hankinnoissa olisi hänen mielestään kiinnitettävä myös huomiota kestävyyskriteereihin sekä paikallisuuteen. Lisäksi Räsänen näkisi kannatettavana hankintojen pilkkomisen useampaan osaan.

– Tällöin pienten yritysten ja kevytyrittäjien on mahdollista osallistua hankintoihin. Hankinnoista on tiedotettava avoimesti ja ajoissa sekä järjestettävä yrityksille suunnattuja hankintatilaisuuksia, hän sanoo tiedotteessa.

Laatu- ja ympäristövaatimuksista huolehtimisen hän näkee suomalaisten yritysten kilpailuvalttina.

– Suomen ulkopuolella voimassa olevat heikommat ulkomaiset laatu- ja ympäristövaatimukset eivät saa johtaa hankintakilpailun voittamiseen, Räsänen toteaa tiedotteessa.