Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Riihimäkeläiset koululaiset pääsivät mukaan ideoimaan seinämaalausprojektia – keskustaan tulevan teoksen maalaus alkaa kesällä

Lasitehtaan koulun 3A-luokka toteutti ryhmäkuvan luovasti ja hauskasti muodostamalla sanan Riihimäki koulun pihamaalla. Eveliina Rusi

Toni Forssell

Lasitehtaan koulun 3A-luokassa on aloitettu ainutlaatuinen taideprojekti, jossa lapset pääsevät suunnittelemaan seinämaalausta yhdessä riihimäkeläisen ammattitaiteilija Edwina Goldstonen kanssa.

Riihimäen kaupunki tiedotti asiasta perjantaina.

Tiedotteen mukaan yli 70 neliön kokoinen seinämaalaus tullaan tekemään Riihimäen taidemuseon ja poliisiaseman rakennuksen seinään.

Idean takana on Goldstone.

– Olen asunut Riihimäellä jo yli 25 vuotta ja nähnyt monia muutoksia kaupungissa. Seinämaalauksella haluan tallentaa muistiin merkittäviä asioita kotikaupungin historiasta ja nykypäivästä kaupungin viimevuotisen 60-vuotisjuhlan kunniaksi, hän toteaa kaupungin tiedotteessa.

Lasten tehtävänä projektissa on ollut yhdessä ideoida ja päättää mitkä asiat, paikat tai henkilöt kotikaupungissa ovat tärkeitä ja tehdä niistä omia piirroksia. Kun lasten piirrokset ovat valmiit, taiteilija sommittelee niistä kokonaisuuden ja kopioi ne avustajiensa kanssa käsin maalaamalla seinään.

– Oppilaat ovat hyviä maalaamaan ja ideoimaan. Heiltä löytyy mielikuvitusta miltei rajattomasti ja luokassa on mahtava ryhmähenki. Oppilaat ovat nauttineet projektista. Yhteistyö Edwinan kanssa ja ajatus siitä, että heidän työnsä maalataan isolle seinälle, on innostanut heitä, lasten luokanopettaja Eveliina Rusi sanoo tiedotteessa.

Maalaaminen paikan päällä päästään aloittamaan kesällä, ja teos julkaistaan virallisesti Riihimäki-päivänä 11. syyskuuta.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut